Menu
0
29Mei2020
World Environment Day - Energie besparen (met LED)

World Environment Day - Energie besparen (met LED)

Door: Ledstrip-specialistReacties: 0

Op 5 juni 2020 is het ‘World Environment Day’. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door de Verenigde Naties met als doel mensen en bedrijven meer bewust te laten worden van het milieu. Elk jaar heeft deze dag een ander thema. Het thema van dit jaar is hoe we ons dagelijks leven kunnen veranderen om luchtvervuiling tegen te gaan. Zeker dit jaar wordt het door de pandemie extra duidelijk wat de invloed van ons dagelijks leven op het milieu is. We zien dat het energieverbruik sterk gedaald is als gevolg van het sluiten van kantoren, fabrieken en andere bedrijven. Kunnen we deze trend van minder energieverbruik voortzetten wanneer bedrijven weer open gaan en we ons ‘normale’ leven weer oppakken? Dit is een belangrijk moment om ons bewust te worden van de impact die ons dagelijks leven heeft op het milieu. In deze blog geven we daarom tips over hoe je je energieverbruik kan verminderen om zo luchtvervuiling en de opwarming van de aarde tegen te gaan.

energie besparen

Luchtvervuiling en energieverbruik

Eén van de belangrijkste oorzaken van luchtvervuiling is de productie van energie. Door bijvoorbeeld het verwarmen en het verlichten van woningen en bedrijven wordt er ontzettend veel energie verbruikt. Zeker ouderwetse verlichting zoals gloei- en halogeenlampen verbruiken enorm veel energie. Naast energieverbruik hebben o.a. transport, het verwerken van afval, de landbouw en natuurrampen een grote invloed op het milieu. De gevolgen van luchtvervuiling zijn groot. Luchtvervuiling is o.a. slecht voor onze gezondheid en draagt bij aan de opwarming van de aarde. Het is daarom erg belangrijk om hier iets aan te doen, want zeker wanneer ons dagelijks leven weer normaal wordt en we ons niet aanpassen zullen de negatieve gevolgen voor het milieu duidelijk zichtbaar worden.

Energie besparen door te kiezen voor LED verlichting

 

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan moet er erg veel energie bespaard worden. Dit is niet makkelijk te realiseren. De Nederlandse overheid heeft daarom een lijst gemaakt met energiebesparende maatregelen die een grote invloed kunnen hebben op het energieverbruik. De installatie van LED verlichting is één van de maatregelen die wordt genoemd. Voor sommige bedrijven is LED verlichting zelfs al verplicht. Dit hangt o.a. af van de hoeveelheid energie die wordt verbruikt. De verwachting is dat in de toekomst meer bedrijven hier aan moeten voldoen.

Hoe veel energie bespaar je met LED verlichting?

LED is de meest energiezuinige vorm van verlichting. Ter vergelijking: een LED lamp verbruikt 90% minder energie dan een gloeilamp en 85% minder energie dan een halogeenlamp. Daarnaast gaat LED verlichting veel langer mee, namelijk wel 20.000 tot 50.000 branduren. Een gloeilamp gaat ongeveer 1000 branduren mee en een halogeenlamp 2000 branduren. De verschillen met LED zijn dus erg groot. Het overstappen op LED verlichting is een investering, maar door de hoge energiebesparing en het feit dat de lampen bijna nooit vervangen hoeven te worden zal je dit snel weer terug verdienen en alleen nog maar geld besparen. Zowel voor huishoudens als voor bedrijven is LED verlichting de meest duurzame keuze.

Overstap op LED verlichting thuis

Nu het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven heb je misschien wel tijd om wat klusjes in huis te doen. Wil je bijdragen aan een beter milieu? Vervang dan ouderwetse gloei- of halogeenlampen door LED verlichting. Er is geschikte LED verlichting voor elke ruimte in je huis.

energie besparen keuken

Overstap op LED verlichting voor bedrijven

Veel bedrijven die nu gesloten zijn hebben de tijd om te renoveren. Met name bedrijven kunnen veel energie besparen door over te stappen op LED doordat er vaak een grote hoeveelheid lampen aanwezig is. Er zijn veel verschillende soorten LED verlichting geschikt voor bedrijven:

energie besparen winkel

Andere tips om energie te besparen

De overstap op LED verlichting is een belangrijke stap om energie te besparen en luchtvervuiling tegen te gaan, maar het is natuurlijk niet het enige wat je kan doen. Hieronder volgen meer tips om energie te besparen. Deze tips kunnen zowel thuis als voor bedrijven worden toegepast.

  • Isolatie van daken, gevels, vloeren en ramen verbeteren
  • Zonnepanelen installeren
  • Elektronische apparaten uitschakelen wanneer ze niet gebruikt worden (dus ook niet op stand by)
  • Energiezuinige apparaten gebruiken
  • Een warmtepomp i.p.v. een gasketel installeren
  • Minder warm water gebruiken
  • De verwarming niet onnodig aan laten staan
  • Verlichting altijd uitschakelen wanneer je er niet bent (ook al is het maar voor korte tijd)

Wil jij na het lezen van deze blog je woning, bedrijf of andere ruimte duurzaam verlichten met LED en heb je hierbij advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ook als je andere vragen hebt helpen wij je graag.

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.