Menu
0

Wecycle

Recyclen via Wecycle

recycle met wecycle

Wecycle is een officiële partner van LED24. Wecycle verzorgt de inzameling en recycling van alle afgedankte apparaten met een stekker of oplaadbare batterij, tl-buizen en spaar- en LED lampen. Dit noemen zij e-waste. De via Wecycle ingeleverde oude elektrische apparaten kunnen tot wel 97% worden gerecycled. Om te voorkomen dat vervangen LED lampen niet gerecycled worden willen wij je vragen jou oude LED lampen bij ons Wecycle-inleverpunt in te leveren. LED24 draagt op deze manier bij aan het duurzaam consumeren en duurzaam produceren. Zo krijgen je oude LED lampen weer een nieuwe functie.

Ondanks LED lampen en LED verlichting aanzienlijk langer meegaan dan overige vormen van verlichting, moeten LED lampen vroeger of later vervangen worden. Help je ons op weg naar een duurzamere wereld door milieuvervuiling tegen te gaan? Lever dan je oude LED lampen en elektrische apparaten in bij ons Wecycle-inleverpunt.

Wecycle inleverpunt:
Schurenbergweg 5A
1105 AP Amsterdam
​​​​​​
Inleveren en recyclen van oude elektrische apparaten

Het inleveren van onze oude elektrische apparaten draagt bij aan een duurzame productie doordat de gerecyclede onderdelen een nieuwe functie krijgen. Dit noemt men een circulaire economie. Op deze manier kunnen we met zijn allen voorkomen dat de stortplaatsen blijven groeien en er voor zorgen dat gevaarlijke stoffen niet in het milieu terecht komen. In 2017 heeft Wecycle 107 miljoen kilo e-waste gerecycled. 97% van het gerecyclede materiaal heeft een nuttige nieuwe toepassing gekregen.

In 2017 heeft Wecycle 345 miljoen kilo CO2-uitstoot voorkomen door het inzamelen van oude elektrische apparaten.

Inleveren en recyclen van oude LED lampen

Het gebruik van LED lampen is een duurzame keuze. Maar ook LED lampen gaan een keer stuk. Gooi LED lampen niet in de afvalcontainer! Deze horen namelijk bij kleine elektronische apparaten, en niet bij het huishoudelijk afval. LED lampen zijn minder schadelijk dan overige lampsoorten, maar bevatten nog steeds stoffen die slecht kunnen zijn voor het milieu. Door het inleveren en laten recyclen van oude LED lampen kunnen deze stoffen worden hergebruikt.

Wil je er zeker van zijn dat je oude LED lampen correct worden gerecycled? Lever oude lampen dan in op het bovengenoemde adres!

--> -->

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta