Menu
EUR

LED Dimmers afstandsbediening

Wat is een LED dimmer of afstandsbediening?

Met een LED dimmer / afstandsbediening is je LED verlichting op afstand aan- en uit te schakelen of te dimmen. Daarnaast is het ook mogelijk om de lichtintensiteit te dimmen met een LED dimmer. Bij RGB+CCT / RGBWW LED verlichting kan naast het aan en uitzetten of dimmen van de lichtbron ook de kleurintensiteit aangepast worden. Ook kan met een LED afstandsbediening voor RGB+CCT / RGBWW van lichtkleur gewisseld worden met de keuze uit 16 miljoen lichtkleuren.

In ons assortiment van LED afstandsbedieningen hebben wij 4-zone en 8-zone afstandsbedieningen. We maken hier onderscheid tussen de LED afstandsbedieningen die op batterijen werken en de LED dimmer touch die op 220 Volt of batterijen werkt. Deze dienen aan de wand bevestigd te worden. Verschillende LED lampen kunnen worden gekoppeld aan verschillende zones op de LED dimmer / afstandsbediening zodat je deze apart van elkaar kan bedienen. Ook is het mogelijk om alle aangesloten LED lampen in één keer te bedienen. De afstandsbedieningen maken gebruik van een sterke radio frequentie 2.4GHz. Dit signaal gaat tot 25 á 30 meter dwars door alle wanden en vloeren heen. Je kunt ook meerdere LED bedieningsapparaten door elkaar heen gebruiken zonder dat de signalen door elkaar heen gaan. Zo kan je dus nog meer groepen bedienen. Echter heb je dan dus twee (of meer) afstandsbedieningen nodig.

LED Dimmers en afstandsbediening voor- en nadelen

  Bedien je LED verlichting met een inbouwdimmer LED / afstandsbediening
  Koppel meerdere LED lampen aan verschillende zones (4 of 8)
  Veel mogelijkheden: aan- uitschakelen, dimmen, van kleur wisselen etc.
  Dual White, RGB, RGBW en RGB+CCT
  5 jaar garantie
X  Ga je een afstandsbediening of dimmer gebruiken voor LED strips? Hiervoor heb je ook een controller nodig.

Vanaf €20 gratis verzonden. Voor 17:00 besteld? Volgende werkdag in huis.

Onze klanten zijn tevreden
Werkt super, dimt goed!” - Guy B

LED dimmers met draaiknop en speciale LED dimmers

In ons assortiment hebben we LED dimmers met een draaiknop los, of voor aan de wand. Ook vind je universele LED dimmers of alleen bediening die enkel geschikt is voor een LED paneel. Daarnaast hebben wij ook een speciale LED strip dimmer. Deze wordt niet aan de wand bevestigd. Het is namelijk een snoer met een draaiknop. LED strip dimmer kan eenvoudig worden aangesloten tussen de voeding en de strip.

Wat heb je nodig bij een LED dimmer / afstandsbediening?

Om gebruik te kunnen maken van onze LED dimmers / afstandsbedieningen heb je de volgende producten nodig: 

De LED afstandsbedieningen / dimmers worden dus altijd los geleverd. Voor alle dimbare LED verlichting dient de LED lamp wel een driver te hebben om deze te kunnen dimmen.

Een controller heb je alleen nodig als je afstandsbediening in combinatie met onze LED strips gaat gebruiken. Voor al onze andere LED verlichting heb je geen controller nodig tenzij anders aangegeven (of de controller wordt bijgeleverd bij het product of is erin verwerkt).  Met één afstandsbediening kan je meerdere controllers bedienen. Voor elke zone kun je een LED lamp of controller bedienen. Er is een mogelijkheid om bijvoorbeeld meerdere LED strips op 1 controller aan te sluiten zodat je met 1 zone meerdere LED strips tegelijk kunt bedienen. 

Optioneel bij te bestellen: wandhouder (niet voor de 8-zone afstandsbediening, daar wordt al een houder meegeleverd).

Verschillende soorten LED dimmers / afstandsbedieningen

Ledstrip-Specialist biedt verschillende LED dimmers / afstandsbedieningen aan die geschikt zijn voor Dual White, RGB, RGBW en RGB+CCT led verlichting. Ook hebben wij wandbediening welke aan de muur bevestigd kan worden. Welke dimmer of soort afstandsbediening je nodig hebt is dus afhankelijk van de LED verlichting die je wilt bedienen. Indien je meerdere LED lampen tegelijk wilt bedienen met hebben wij 4-zone afstandsbedieningen en zelfs een 8-zone afstandsbediening. 

Dual White 4-zone afstandsbediening (Dimmer voor kleurtemperatuur wit)

Met deze afstandsbediening kan je onze witte LED verlichting bedienen en dimmen (warm wit, helder wit, koud wit). Daarnaast kan je alle LED verlichting met een witte lichtkleur aan- en uitschakelen. Als de LED lamp voorzien is van een bijgeleverde of ingebouwde driver dan is de verlichting ook te dimmen met de LED afstandsbediening. De Dual White afstandsbediening beschikt over 4 zones. 

Met deze witte 4 zone afstandsbediening is het mogelijk om:

RGB & RGBW 4-zone afstandsbediening (Dimmer, kleuren en effecten)

De RGB & RGBW 4-zone afstandsbediening / dimmer werkt in combinatie met onze RGB en RGBW LED verlichting. 

Met deze RGB 4-zone afstandsbediening is het mogelijk om:

RGB+CCT 4-zone 

Deze afstandsbediening werkt in combinatie met onze RGB+CCT LED verlichting. 

Je kunt met deze RGB+CCT 4-zone afstandsbediening:

RGB+CCT 8-zone (Inclusief wandhouder)

Deze afstandsbediening werkt in combinatie met onze RGB+CCT LED verlichting. Er wordt een wandhouder meegeleverd. Deze heeft de volgende afmetingen: 78x52x25mm.

Je kunt met deze RGB+CCT 8-zone afstandsbediening:

Wandbediening voor LED

Wij bieden ook diverse mogelijkheden voor LED wandbediening (ook wel de touch dimmers). Deze kan eenvoudig worden bevestigd aan de muur. Vanaf hier kan je vervolgens je LED verlichting bedienen. Zoals de naam al zegt is het een touch paneel. Door de ‘knoppen’ aan te raken kan je de verlichting aan/uit schakelen, dimmen, van kleur veranderen etc. De touch dimmer is eenvoudig in te bouwen en kan met een groot deel van onze verlichting worden gebruikt. 

De keuze voor de wandbediening is net als bij de afstandsbedieningen tussen Dual White, RGB(W) en RGB+CCT. De wandbediening heeft een 4-zone en 8-zone variant en je kunt kiezen of je gebruik wilt maken van batterijen of een 220/230V aansluiting. 

Dual White 4-zone (Batterij en 220V)

Dit touch paneel werkt alleen i.c.m. onze enkelkleurige LED producten. Er zijn vier zones. Aan deze zones kan je een ongelimiteerd aantal witte LED lampen koppelen. Je kan kiezen uit een LED touch dimmer die werkt met batterijen of 220V.

Je kunt met deze dual white 4-zone touch dimmer:

RGB(W) 4-zone (Op Batterijen)

Deze LED wandbediening is geschikt voor onze RGB en RGBW verlichting. Deze wandbediening werkt met batterijen.

Je kunt met deze RGB(W) 4-zone touch dimmer:

RGB+CCT 4-zone (Op Batterijen of 220V)

Dit LED wandbedieningspaneel is geschikt voor onze RGB+CCT (ook wel RGBWW genoemd) verlichting. Maak gebruik van de touch bar om kleuren te kiezen en om te dimmen. Je kan kiezen uit een LED touch dimmer die werkt met batterijen of 220V.

Je kunt met deze RGB+CCT 4-zone touch dimmer:

RGB+CCT 8-zone (Batterij)

Deze LED touch dimmer is geschikt voor onze RGB+CCT (ook wel RGBWW genoemd) verlichting. Maak gebruik van de touch bar om kleuren te kiezen en om te dimmen. Dit wandbedieningspaneel werkt met batterijen.

Je kunt met deze RGB+CCT 8-zone touch dimmer:

Advies

Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van de juiste LED dimmer / afstandsbediening om je LED verlichting te bedienen en te dimmen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via chat, e-mail, WhatsApp of telefoon.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!