Menu
EUR

Led driver voor panelen

U heeft altijd een LED driver nodig voor uw LED panelen. LED verlichting verbruikt aanzienlijk minder stroom dan traditionele verlichting. Een LED driver zet de hoogspanning om in laagspanning. LED verlichting is erg gevoelig voor de verandering in de stroomvoorziening. Om een LED paneel te dimmen heeft u een dimbare LED driver nodig. 

LED paneel driver

Al onze LED panelen worden geleverd met een standaard driver. Met deze driver is het niet mogelijk om uw LED paneel te dimmen. Wilt u uw LED paneel dimmen? Kies dan voor een dimbare driver. Met deze driver is het mogelijk om uw paneel te dimmen met bijvoorbeeld een LED muurdimmer of afstandsbediening. 

Wat is een LED paneel driver?

LED verlichting werkt op een laag voltage. Een LED driver zet de hoge wisselspanning om in lage gelijkspanning. LED verlichting is namelijk erg gevoelig voor de verandering in de stroomvoorziening. Een LED paneel kan daarom niet direct op stroom worden aangesloten. Elk LED paneel heeft zijn eigen LED driver nodig. 

Voordelen LED paneel driver

Gemakkelijk aan te sluiten
Het omzetten van hoogspanning naar laagspanning
Voor het dimmen van LED panelen
Voor het flikkervrij maken van LED panelen
Voor het radiografisch aansturen van LED panelen
5 jaar garantie

Verschillende soorten LED drivers

Wij bieden verschillende soorten LED drivers aan. U kunt kiezen tussen een standaard-, dimbare-, flikkervrije- en een LED driver met radiografische bediening. 

Standaard LED driver

Een standaard LED driver is niet dimbaar en wordt standaard bij de aankoop van LED panelen geleverd. U heeft altijd een standaard LED driver nodig, zodat de hoogspanning in laagspanning kan worden omgezet. LED panelen zijn erg gevoelig voor veranderingen in het stroomnetwerk. Wanneer u zelf op zoek gaat naar een standaard LED driver moet u op het aantal milliampère letten van zowel de LED driver als het LED paneel. Wij raden aan om een LED driver te kiezen die hetzelfde aantal milliampère geeft als dat het LED paneel nodig heeft. Indien dit niet het geval is zult u moeten kiezen voor een LED driver die iets meer milliampère geeft dan het LED paneel nodig heeft. 

Dimbare LED driver

Dimbare LED drivers werken hetzelfde als standaard LED drivers. De dimbare LED drivers zetten ook de hoogspanning om in laag spanning. Echter kunt u met een dimbare LED driver het licht van de LED panelen wel dimmen. U kunt de bestaande LED driver vervangen door een dimbare LED driver. U kunt als optie kiezen voor een dimbare LED driver wanneer u een LED paneel wilt kopen. Indien u los een dimbare driver wilt kopen zult u weer moeten letten op het aantal milliampère van de dimbare LED driver en het LED paneel. U heeft altijd een LED dimmer nodig om de LED panelen te kunnen dimmen. U kunt hier geen traditionele dimmer voor gebruiken, dit heeft te maken met wattage van de dimmer. 

Flikkervrije LED driver

Ook een flikkervrije LED driver zet de hoogspanning om naar laag spanning. Daarnaast zorgt deze LED driver ervoor dat het licht volledig flikkervrij schijnt. Deze LED driver zorgt voor egaal licht. U kunt nagaan of uw LED paneel flikkert, wanneer u een camera gebruikt. Met het blote oog zult u niet merken dat het licht flikkert, maar dit heeft wel degelijk invloed op onze hersenen. Hierdoor kan er hoofdpijn, misselijkheid of een lagere concentratie ontstaan. U kunt de standaard LED driver weer vervangen door de flikkervrije LED driver.

LED driver met radiografische bediening

Met een LED paneel Meanwell driver & Milight controller kunt u uw LED panelen op afstand bedienen. Wanneer u de Meanwell driver & milight controller heeft aangesloten, kunt u uw afstandsbediening koppelen. U kunt hiervoor kiezen uit verschillende bedieningsmogelijkheden, zoals een afstandsbediening, wandbediening of LED WiFi module miboxer. Wanneer u kiest voor de WiFi module kunt u uw LED paneel bedienen middels uw smartphone. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!