Menu
EUR

LED Strip Adapters & Transformators

Een LED Strip Adapter is nodig om hoogspanning om te zetten in Laagspanning. LED Verlichting werkt namelijk op 12V en 24V. Lees meer

Wat is een LED Strip Adapter?

Een LED Strip Adapter is nodig om hoogspanning om te zetten in Laagspanning. LED Verlichting werkt namelijk op 12V en 24V. Het kan dus niet zomaar aan worden gesloten op de 230V uit het stopcontact. Een LED Strip Adapter wordt ook wel een voedingsadapter, voeding of trafo genoemd. Let er op dat je de juiste voltage kiest voor jouw LED verlichting. Sommige LED Strips werken namelijk op 12V en andere weer op 24V. 

De LED Strips Adapters op Ledstrip-specialist eindigen in een 5.5 x 2.1 DC aansluiting en zijn 2,5 meter lang. Ze kunnen worden verlengd door middel van een verlengkabel voor voedingsadapters.  Dit geldt echter alleen voor de niet waterdichte variant. De waterdichte variant eindigt in losse stroomdraden en dienen zelf correct aangesloten te worden. Dit geldt ook voor de LED Transformatoren. Deze dienen vaak voor professionele installaties.


LED Strip Adapters voor- en nadelen

  Geschikt voor thuisgebruik
  Lange levensduur
  Diverse wattages
  Gemakkelijk aan te sluiten
  5 jaar garantie

X  Niet standaard geleverd bij LED Strips (los te bestellen)


Onze klanten zijn tevreden

“De voedingsadapter doet zijn werk zeer goed,mijn bestaande aquarium verlichting doet het weer als vanouds” - Andre P.


Verschillende soorten LED Strip Adapters

Op LED24 bieden we verschillende Adapters en Transformators aan. Je kunt kiezen uit de standaard adapter, waterdichte adapter en transformator. Deze producten hebben ieder zijn eigen voordelen. Bij het kiezen van een adapter is het belangrijk dat de de juiste voltage en wattage kiest. het voltage moet altijd overeenkomen met die van de verlichting. De wattage van de voedingsadapter moet met de wattage van de verlichting overeenkomen (of met 10% overstijgen). Dit zorgt voor een langere levensduur van de adapter. 

 

Standaard LED Strip Adapters

De LED Strip Adapters zijn onze standaard voeding voor LED Strips en andere LED verlichting. De Adapters zijn gemakkelijk aan te sluiten. Je kunt de Adapter in het stopcontact aansluiten en de andere uiteinde in een controller of LED strip zelf. Onze LED Strip Adapters eindigen in een 5.5 x 2.1 DC aansluiting. De Adapters zijn 2,5 meter lang. Dit houdt in dat je de verlichting 2,5 meter van een stopcontact kunt plaatsen. Deze afstand kan je verlengen door een verlengkabel voor voedingsadapters. 

De voedingsadapters zijn verkrijgbaar in 12V en 24V. 

Let op! Deze Adapters zijn niet waterbestendig.

 

Waterdichte LED Strip Adapters

De Waterdichte LED Strip Adapter werkt hetzelfde als een standaard adapter. Echter is deze variant waterdicht. Je kunt deze dus buitenshuis en op vochtige plaatsen gebruiken. De Waterdichte Adapters zijn niet geschikt voor het plaatsen onder water. Onze Waterdichte Adapters hebben namelijk een IP-waarde van IP67. 

Onze Waterdichte Voedingsadapters eindigen in stroomdraden die je zelf aan dient te sluiten. Let op dat je dit wel goed waterdicht afsluit. Dit kan je doen met een waterdichte 2-aderige connector IP67. 

De waterdichte voedingsadapters zijn verkrijgbaar in 12V en 24V. 

 

LED Strip Transformatoren

Een LED Strip Transformator is een uitgebreide versie van een voedingsadapter. Deze worden vaak gebruikt in professionele installaties. Een Transformator wordt ook wel een Trafo genoemd. De Transformator zet de hoogspanning om in de gewenste laagspanning. Het voordeel van een Transformator is dat deze een hogere wattage kan voorzien van stroom. Het is ook mogelijk meerdere LED Strips aan te sluiten op één Transformator. 

De Transformatoren zijn verkrijgbaar in 12V en 24V. 

Let op! Deze Transformatoren zijn niet waterbestendig.


Welke LED Strip Adapter heb je nodig?

Het is belangrijk dat je de juiste Adapter of transformator kiest voor jouw verlichting. Zorg ten eerste altijd dat je een 12V Adapter kiest voor 12V LED Strips en andere verlichting en een 24V Adapter voor 24V LED Strips en verlichting. Hiernaast is het belangrijk om het juiste aantal Watt te kiezen. We raden aan altijd een wattage te kiezen dat zoveel mogelijk overeenkomt met de totale wattage die je op de Adapter aan wil sluiten. Het is hierbij aan te raden een iets hoger wattage te kiezen dan de verlichting. Hierdoor zal de verlichting optimaal branden. 


Toepassing LED Strip Adapters

Een LED Strip Adapter of Transformator is nodig om de hoogspanning om te zetten naar laagspanning. Je kunt de adapter direct in het stopcontact pluggen. Met de DC aansluiting aan de andere zijde kun je een controller, LED Strip of andere LED verlichting van stroom voorzien. De standaard adapters zijn gemakkelijk te installeren en dus plug & play. De waterdichte varianten en transformatoren vereisen meer installatiewerk. 


Installatie van LED Strip Adapters

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij het kiezen van een voedingsadapter? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via whatsapp, chat, e-mail of telefoon. We helpen jou graag verder bij het maken van de perfecte keuze. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!