Menu
EUR

LED Strip Adapters & Transformators

Een LED Strip Adapter is nodig om hoogspanning om te zetten in Laagspanning. LED Verlichting werkt namelijk op 12V en 24V. Lees meer

Wat is een LED Strip Adapter?

Een LED Strip Adapter is nodig om hoogspanning om te zetten in Laagspanning. LED Verlichting werkt namelijk op 12V en 24V. Het kan dus niet zomaar aan worden gesloten op de 230V uit het stopcontact. Een LED Strip Adapter wordt ook wel een voedingsadapter, voeding of LED trafo genoemd. Let er op dat je de juiste voltage kiest voor jouw LED verlichting. Sommige LED Strips werken namelijk met een LED trafo 12V en andere weer met een LED transformator 24V.

De LED Strips Adapters op LED24 eindigen in een 5.5 x 2.1 DC aansluiting en zijn 2,5 meter lang. Ze kunnen worden verlengd door middel van een verlengkabel voor voedingsadapters. Dit geldt echter alleen voor de niet waterdichte variant. De waterdichte variant eindigt in losse stroomdraden en dient zelf correct aangesloten te worden. Dit geldt ook voor de LED Transformatoren. Deze dienen vaak voor professionele installaties.


LED Strip Adapters voor- en nadelen

  Geschikt voor thuisgebruik
  Lange levensduur
  Diverse wattages
  Gemakkelijk aan te sluiten
  5 jaar garantie

X  Niet standaard geleverd bij LED Strips (los te bestellen)


Verschillende soorten LED Strip Adapters

Op LED24 bieden we verschillende Adapters en Transformators aan. Je kunt kiezen uit de standaard adapter, waterdichte adapter en LED transformator. Deze producten hebben ieder zijn eigen voordelen. Bij het kiezen van een adapter is het belangrijk dat de de juiste voltage en wattage kiest. het voltage moet altijd overeenkomen met die van de verlichting. De wattage van de voedingsadapter moet met de wattage van de verlichting overeenkomen (of met 10% overstijgen). Dit zorgt voor een langere levensduur van de adapter.

Standaard LED Strip Adapters

De LED Strip Adapters zijn onze standaard voeding voor LED Strips en andere LED verlichting. De Adapters zijn gemakkelijk aan te sluiten. Je kunt de Adapter in het stopcontact aansluiten en de andere uiteinde in een controller of LED strip zelf. Onze LED Strip Adapters eindigen in een 5.5 x 2.1 DC aansluiting. De Adapters zijn 2,5 meter lang. Dit houdt in dat je de verlichting 2,5 meter van een stopcontact kunt plaatsen. Deze afstand kan je verlengen door een verlengkabel voor voedingsadapters.
De voedingsadapters zijn verkrijgbaar in 12V en 24V.
Let op! Deze Adapters zijn niet waterbestendig.

Waterdichte LED Strip Adapters

De waterdichte LED Strip Adapter werkt hetzelfde als een standaard adapter. Echter is deze variant waterdicht. Je kunt deze dus buitenshuis en op vochtige plaatsen gebruiken. De Waterdichte Adapters zijn niet geschikt voor het plaatsen onder water. Onze Waterdichte Adapters hebben namelijk een IP-waarde van IP67.

Onze Waterdichte Voedingsadapters eindigen in stroomdraden die je zelf aan dient te sluiten. Let op dat je dit wel goed waterdicht afsluit. Dit kan je doen met een waterdichte 2-aderige connector IP67.

De waterdichte voedingsadapters zijn verkrijgbaar in 12V en 24V.

LED Strip Transformatoren

Een LED Strip Transformator is een uitgebreide versie van een voedingsadapter. Deze worden vaak gebruikt in professionele installaties. Een Transformator wordt ook wel een Trafo genoemd. De Transformator zet de hoogspanning om in de gewenste laagspanning. Het voordeel van een Transformator is dat deze een hogere wattage kan voorzien van stroom. Het is ook mogelijk meerdere LED Strips aan te sluiten op één Transformator.

De Transformatoren zijn verkrijgbaar als LED trafo 12V en LED trafo 24V.

Let op! Deze Transformatoren zijn niet waterbestendig.

Toepassing LED Strip Adapters

Een LED Strip Adapter of Transformator is nodig om de hoogspanning om te zetten naar laagspanning. Je kunt de adapter direct in het stopcontact pluggen. Met de DC aansluiting aan de andere zijde kun je een controller, LED Strip of andere LED verlichting van stroom voorzien. De standaard adapters zijn gemakkelijk te installeren en dus plug & play. De waterdichte varianten en transformatoren vereisen meer installatiewerk.

LED Transformator kopen bij LED24

Bij LED24 hebben wij een ruim aanbod aan LED Strip Adapters & LED transformators. Zo vind je in ons assortiment altijd de juiste LED transformator voor je LED lamp. Of je nu op zoek bent naar een LED trafo 12V of een LED trafo 24V. We hebben het in ons assortiment. Ook voor andere LED Strip accessoires ben je bij LED24 aan het juiste adres. In het assortiment vind je onder andere voedingsadapters, Wifi modules en LED Strip profielen. Bestel je op werkdagen voor 20:00? Dan wordt de LED Strip Adapter of LED transformator de volgende dag al geleverd.


Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke trafo ik voor mijn LED verlichting moet gebruiken?

Bij het kiezen van de juiste LED trafo is het belangrijk om eerst te kijken of het om 12V of 24V LED lampen gaat. Op basis daarvan bepaal je namelijk of je een LED trafo 12V of LED trafo 24V nodig hebt. Daarnaast is ook de Wattage van je LED lamp bepalend voor het kiezen van de juiste LED transformator. Kies een LED trafo die aansluit bij het aantal Watt van je verlichting.

Kan een halogeen trafo ook voor LED lampen gebruikt worden?

Nee, LED lampen werken alleen met een speciale LED transformator.

Hoeveel LED lampen mogen er op een trafo?

Dit is afhankelijk van de totale installatiewaarde van je verlichting. Het totale aantal Watt mag niet boven de totale Wattage van de LED trafo uitkomen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!