Menu
EUR

LED drivers

Een LED Driver zet hoge wisselspanning om in lage gelijkspanning. Led verlichting verbruikt namelijk aanzienlijk minder stroom dan traditionele vormen van verlichting en is erg gevoelig voor veranderingen in de stroomvoorziening. Hierdoor kan een LED Lamp niet direct op de stroom aangesloten worden. Een LED Driver wordt hierdoor ook wel een LED Transformator genoemd. In de meeste vormen van LED Verlichting zit er een LED Driver in het armatuur ingebouwd. Dit soort LED Verlichting kan dan rechtstreeks op de stroom worden aangesloten. Let er bij de aanschaf van LED verlichting dus goed op of er een driver moet worden aangesloten.

Welke LED Driver heb ik nodig voor mijn LED Verlichting?

Voor onze LED Panelen en LED Spots hebben we de geschikte LED Driver al voor jou geselecteerd. Echter is het bij de LED Panelen niet aan te raden een driver te kiezen die evenveel of meer wattage geeft dan het paneel gebruikt. Uit onze ervaring verkort dit de levensduur van de LED Panelen. Om deze reden zal je zien dat de LED Paneel drivers altijd net iets minder wattage geven dan het paneel nodig heeft. Hieronder leggen we de verschillende opties uit. 

LED Driver voordelen

  Voor het dimmen van LED Spots en LED Panelen
 Voor het flikkervrij maken van LED Panelen
  Transformeer hoogspanning naar laagspanning
  Geschikt voor thuisgebruik
  Lange levensduur
  Geschikt om aan te sluiten op LED Dimmers
  Gemakkelijk aan te sluiten
  2 jaar garantie

Onze klanten zijn tevreden

“Handig dat deze apart te bestellen is. ik had er een extra nodig!” - Piet

Verschillende soorten LED Drivers

Op Ledstrip-specialist vind je verschillende soorten LED Drivers. Zo kan je altijd kiezen voor de driver die het beste past bij jouw situatie. Je kunt kiezen tussen standaard-, dimbare-, flikkervrije- en afstandbestuurbare drivers. Hieronder leggen we de verschillende opties nader uit.

LED Drivers Standaard

De LED Standaard Driver is de simpelste variant in het assortiment. Dit maakt deze variant ook de meest voordelige optie. Standaard drivers worden meegeleverd wanneer je een LED Paneel bestelt. Deze driver zet de hoogspanning om in laagspanning en zet de wisselspanning om in gelijkspanning. LED lampen kunnen namelijk niet direct worden aangesloten op de stroom. Hier zal de LED verlichting kapot van gaan. Hiernaast is LED verlichting erg gevoelig voor veranderingen in het stroomnetwerk. Bekijk voor je een standaard driver aanschaft altijd of de lamp al een ingebouwde driver heeft. Voor onze LED Panelen en LED Spots hebben we de geschikte LED Driver al voor jou geselecteerd.

LED Drivers Dimbaar

De Dimbare LED Drivers werken in principe hetzelfde als de standaard drivers. Ze zetten de stroom om naar het gewenste werkniveau voor LED verlichting. Met een Dimbare LED Driver kan je echter wel iets doen wat je met een standaard driver niet kan. Deze variant maakt het mogelijk om LED verlichting te dimmen. Een dimbare driver kan je installeren op de LED verlichting die je dimbaar wil maken. Je kunt dan simpelweg een bestaande driver vervangen door een dimbare variant. Door een Dimbare LED Driver te gebruiken kan je een LED Dimmer plaatsen. Let op: Voor het dimmen heb je altijd een LED Dimmer nodig. LED verlichting werkt niet goed op dimmers voor traditionele vormen van verlichting. Dit komt doordat de minimale wattage van de dimmer de maximale wattage van de LED verlichting overstijgt.

LED Drivers Flikkervrij

De Flikkervrije LED Driver heeft een andere functie dan de twee voorgaande varianten. De driver zet de stroom wel om van hoogspanning naar laagspanning en van wisselstroom naar gelijkstroom. Echter zorgt deze driver ervoor dat de verlichting helemaal flikkervrij schijnt. Flikkerend licht kan negatieve impact hebben op het menselijk lichaam en de gemoedstoestand. Dit is in veel gevallen niet met het blote oog waar te nemen. Onze hersenen zien dit echter wel. Hierdoor kan je last gaan krijgen van vervelende symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, moeite om te focussen en een lagere concentratie. Je kan zelf testen of jouw verlichting flikkert. Dit kan je doen door een camera te laten schijnen op de verlichting die jij wilt testen. Is het beeld verstoord door vreemde zwarte lijnen? Dan flikkert dit licht. 

Een Flikkervrije LED Driver is gemakkelijk te installeren door de standaard driver te vervangen.

LED Remote Driver & Controller

Wil je de lampen niet aansluiten op een schakelaar of dimmer? Een LED Remote Driver & Controller is een product dat jouw LED verlichting voorziet van een op afstand bestuurbare functie. Door de Remote Driver & Controller aan te sluiten op LED verlichting kan je deze verlichting koppelen met een afstandsbediening. Het is ook mogelijk om deze verlichting nu te koppelen met het WIFI netwerk. Hierdoor kan je de verlichting bedienen met jouw smartphone. Hiervoor moet je ook een Wifi module box installeren. Dit maakt het mogelijk om de controller te bedienen met een smartphone of een voice assistent zoals, Google Assistant en Amazon Alexa.

 Dit product bestaat uit 3 losse componenten. Een Meanwell voeding, een 4 zone controller en een DC kabel. Door deze op elkaar aan te sluiten, kan de controller het signaal van afstandsbedieningen ontvangen.

De LED Remote Driver & Controller is enkel geschikt voor:

 

LED Spot Driver Dimbaar

De LED Spot driver is gemaakt om LED Spots te kunnen dimmen. LED Spots zijn niet altijd dimbaar. Door een LED Spot Dimbare Driver te installeren kan de LED Spot toch gedimt worden. In feite is dit product hetzelfde als de dimbare drivers.

Wil je graag advies bij het kiezen van de juiste LED Driver? Of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via WhatsApp, chat, e-mail of telefoon.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!