Menu
EUR

LED Panelen

LED panelen zijn dunne inbouwpanelen, perfect voor systeemplafonds of als led paneel opbouw frame. Deze vierkante of rechthoekige led panelen zijn uitgerust met meerdere ingebouwde LED’s. Lees meer

Wat zijn LED panelen?

Een LED paneel is een dun inbouwpaneel, perfect voor systeemplafonds of als led paneel opbouw frame. Deze vierkante of rechthoekige led panelen zijn uitgerust met meerdere ingebouwde LED’s, waardoor de LED verlichting mooi en gelijkmatig in de ruimte wordt verspreid. LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zoals het populaire formaat van 60x60 cm, en in verschillende lichtkleuren, van warm wit tot daglicht wit. Onze LED panelen verbruiken zeer weinig stroom in vergelijking met traditionele verlichting, zoals TL verlichting. Daarnaast hebben ze een lange levensduur, met wel 50.000 branduren. Ter vergelijking: oude TL buizen gaan ongeveer 10.000 branduren mee. Je zult dus veel energie en geld besparen wanneer je jouw traditionele TL armaturen vervangt door energiezuinige LED panelen. De aanschafwaarde van een LED paneel ligt hoger dan die van conventionele tl armaturen, toch is de overstap zeker de moeite waard. Door het lage energieverbruik en de lage onderhouds- en vervangingskosten zijn de kosten snel weer terugverdiend. Led verlichting is de ideale vervanger om op kosten te besparen. Dit geldt ook voor onze LED lampen, led spots en led strips

Voor- en nadelen van LED panelen

✓  Modern design
  Geschikt voor kantoren en scholen
  Bespaar op uw energiekosten
 Lange levensduur
  Verkrijgbaar in diverse lichtkleuren
  High Lumen LED panelen verkrijgbaar
  Eenvoudige installatie
✓  5 jaar garantie

X  Niet standaard geleverd met dimbare driver (wél bij te bestellen)

Onze klanten zijn tevreden

“Snel geleverd en goede verpakking, erg tevreden met dit paneel.” - René

Verschillende kleurtemperaturen

Onze LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, waaronder warm wit (3000K), helder wit (4000K), en koud wit (6000K). De keuze van de kleurtemperatuur draagt bij aan de sfeerverlichting van een ruimte.

Warm wit licht 3000K: Warm wit licht is ideaal voor het creëren van een uitnodigende en gezellige sfeer, daarom worden deze LED panelen vaak gekozen voor thuisgebruik of in omgevingen waar een huiselijke sfeer gewenst is.

Helder wit 4000K: Helder wit, met zijn vermogen om concentratie te bevorderen, wordt veelal geïnstalleerd in kantoren, werkruimtes en scholen. Het bevordert de alertheid en productiviteit van werknemers.

Koud wit 6000K: Koud wit licht, ook wel daglicht wit, staat aan de andere kant van het spectrum, het is een lichtkleur die een heldere en krachtige verlichting biedt. Het is vergelijkbaar met daglicht. Deze kleurtemperatuur is uitermate geschikt voor plaatsen waar precisie en duidelijk zicht cruciaal zijn, zoals laboratoria en medische faciliteiten.

Voor een visuele toelichting op deze verschillende kleuren en hoe ze de sfeer in een ruimte kunnen beïnvloeden, bekijkt u de informatieve video onderaan deze pagina. Hierin wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende kleurtemperaturen van onze LED panelen en hoe u de juiste keuze kunt maken voor uw specifieke behoeften.

RGBWW / RGB+CCT LED panelen

Naast witte LED panelen bieden wij RGBWW (RGB+CCT) LED panelen aan. Met deze panelen kun je alle kleuren wit instellen (van koud wit tot warm wit) én is het mogelijk om alle kleuren in te stellen. Met deze panelen zijn er dus veel mogelijkheden. Wanneer je deze panelen gebruikt, zorgt dit voor een moderne uitstraling van de ruimte. Ook kan de sfeer op ieder moment bepaald en aangepast worden. 

Zijn LED panelen dimbaar?

Ja, de meeste van onze LED panelen zijn inderdaad dimbaar, wat een flexibele lichtopbrengst mogelijk maakt. Met uitzondering van onze back-litpanelen. Deze zijn niet dimbaar en kunnen daarom niet gedimd worden. Standaard worden onze LED panelen geleverd met een driver, maar u kunt ook kiezen voor een driver waar u mee kunt dimmen. Ons assortiment bevat diverse dimbare LED panelen.

Dimbare driver

Kiest u voor deze driver met een dimbare optie, dan kunt u het dimbare LED paneel aansluiten op een 1-10V dimmer. Dit type dimmer is een wanddimmer met draaiknop, waarmee u de lichtintensiteit van het paneel eenvoudig kunt regelen en een led paneel dimbaar kan maken.

4- zone driver 

Voor een draadloze bedieningsoptie bieden wij de 4-zone driver met voeding. Hiermee kunt u de LED panelen draadloos bedienen met een afstandsbediening, wandbediening of zelfs met uw smartphone. Voor smartphone bediening is een wifi-module vereist, wat een moderne toevoeging is op uw LED verlichting.

Let op: de compatibiliteit van drivers met dimbare optie met onze LED panelen varieert. Op de productpagina's vindt u duidelijke informatie over welke drivers u kunt selecteren voor het specifieke LED paneel dat u wenst.

Verschillende soorten LED Panelen

Standaard Lumen Panelen
Beschikbaar in diverse maten. Deze LED panelen zijn energie- en kostenbesparend, met meer dan 50.000 branduren en een lichtopbrengst van 70-80 Lumen per Watt. Ze hebben een zilveren frame en een dimoptie.

High Lumen panelen
Aangeboden in maten zoals 60x60 cm, 62x62 cm & 30x120 cm. Deze panelen schijnen helder met 125 Lumen per Watt, gaan tot 50.000 uur mee, en zijn verkrijgbaar met een witte of zilveren rand, inclusief dimmogelijkheden.

High Lumen V2 panelen
 Met de hoogste lichtopbrengst van 125 LM/W, zijn deze panelen energie-efficiënt en kwamen voorheen in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek. Het LED paneel is verkrijgbaar in standaard maten van 60x60 cm, 62x62 cm, 30x120 cm & 60x120 cm, allemaal met een witte rand en dimbaar.

Back-lit panelen
Lichtgewicht en energiezuinig. Deze panelen hebben LED's aan de achterzijde voor een efficiënte lichtstroom, met 4000 Lumen in 4000K en een witte omranding.

UGR19 panelen
De UGR19 panelen zijn geschikt voor kantoorruimtes. Het LED paneel heeft namelijk een UGR waarde van 19 of lager. Hierdoor is het LED paneel vrij van verblinding. Dit paneel wordt aangeboden in alle lichtkleuren en in een formaat van 60x60 cm, 62x62 cm en 30x120 cm. De UGR LED panelen produceren tussen de 100 en 120 Lumen per Watt. Daarnaast kan er ook nog voor worden gekozen om de panelen te dimmen.

Verschillende afmetingen LED panelen

Onze LED panelen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en in verschillende vormen te vinden in ons assortiment. Wij verkopen zowel vierkante als rechthoekige LED panelen. Welk paneel het meest geschikt is, is afhankelijk van de afmetingen van het systeemplafond waarin deze eventueel geplaatst moeten worden. Ben je niet afhankelijk van de afmetingen van een systeemplafond? Dan kan je aan de hand van je eigen smaak en wens de juiste keuze maken. Onze panelen zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

Veelgestelde vragen

Hoeveel LED panelen heb ik nodig?

Voor een ruimte van 50 m² met een gewenste lichtintensiteit van 500 lux, heeft u 25.000 lumen nodig (50 m² x 500 lux). Als u kiest voor een paneel dat 8.25 m² dekt, heeft u 50 m² / 8.25 m² = 7 panelen nodig. Zorg ervoor dat de totale lichtopbrengst van alle panelen samenkomt op of boven de benodigde 25.000 lumen.

In de onderstaande tabel kunt u berekenen hoeveel LED panelen per vierkante meter nodig zijn. Gebruik deze tabel om het juiste aantal en type LED panelen te kiezen voor uw ruimte.

Afmeting panelen

Standaard Paneel

High Lumen Paneel

High Lumen 2.0 Paneel

Back-lit Paneel

UGR19 Paneel

RGB+CCT Paneel

30x30

-

-

4.5m²

-

-

4m²

30x60

4m²

-

-

-

-

4m²

60x60

6m²

8.3m²

8.25m²

8m²

8.3m²

6m²

30x120

6m²

8.3m²

8.25m²

8m²

8.3m²

6m²

60x120

-

14.4m²

15m²

-

-

10m²

 

Hoe monteer ik een LED paneel?

Een LED paneel is op verschillende manieren te monteren. De meest gangbare methode is het plaatsen van LED panelen in een systeemplafond. Echter heeft niet iedereen een systeemplafond. Daarom bieden wij ook andere mogelijkheden aan om je LED paneel te bevestigen aan het plafond of aan de muur. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je LED paneel te monteren met behulp van een opbouwframe of een LED paneel ophangset. We leggen hieronder uit wat de verschillende opties inhouden en hoe je de panelen eenvoudig kunt installeren.

Optie 1: Systeemplafond
Wanneer je de LED panelen in een systeemplafond gaat monteren, is de eerste stap het aansluiten van de LED driver aan een netsnoer. Dit kun je doen met WAGO klemmen. Vervolgens sluit je het snoer aan op het stopcontact. Nu kun je de meegeleverde driver in het paneel pluggen. Let op de pijltjes en draai deze goed vast.

Optie 2: Opbouwframe
Het opbouwframe voor het LED paneel bestaat uit vier onderdelen. Schroef eerst de twee zijkanten van het frame aan het plafond vast. Daarna kun je één van de andere twee onderdelen vastschroeven. Schuif vervolgens het paneel in het opbouwframe. Nadat je dit hebt gedaan kun je het laatste onderdeel vastschroeven. Bij montage aan het plafond gebruik je de lange schroeven en de groene pluggen.

Optie 3: LED paneel ophangset
Als je het LED paneel wilt ophangen, heb je een staalkabel set nodig. Begin met het aanpassen van de kabels naar de gewenste lengte. Dit kun je doen door de schroef van het buisje los te draaien. Als volgt kun je de kabel er doorheen trekken zover als nodig is. Hierna schroef je de vier ophangdriehoekjes vast aan het LED paneel. Maak de kabels hieraan vast. Het stuk kabel dat aan de zijkant hangt kun je afknippen. Boor vervolgens de schroeven in je plafond en draai de kabels vast aan de schroeven.


Is het LED paneel bestendig tegen vochtige ruimtes?

Bij LED24 hebben we enkele armaturen LED panelen met spatwaterdichte classificaties: IP44 en IP54. Een ip waarde geeft aan in welke mate het product geschikt is voor indringers, waaronder stof en water. Hoe hoger de ip waarde van het product, hoe beter de dichtheid. Producten met de IP waarden IP44 en IP54 zijn spatwaterdicht. Spatwaterdichte producten zijn geschikt voor vochtige ruimtes, waarin de armatuur in contact kan komen met druppels water of spatwater. Denk hierbij aan een laboratorium, kleedkamer of sanitaire ruimte. Deze armatuur is niet geschikt voor plaatsing direct in de doucheruimte. Plaats onze LED panelen dus niet direct in de doucheruimte.

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit en wil je meer informatie over ledpanelen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn te bereiken via WhatsApp, chat, e-mail en telefoon. Bekijk ook onze handige video's:

LED panelen in verschillende kleurtemperaturen 

Hoe sluit je een LED paneel aan?

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!