Menu
0

Wat zijn LED panelen?

Wat is handig om te weten voordat je led panelen gaat kopen? Een LED paneel is een dun inbouwpaneel. Deze vierkante of rechthoekige panelen hebben meerdere ingebouwde LED’s. Het licht wordt hierdoor mooi egaal verspreid over de ruimte waarin het paneel geplaatst is. LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en in verschillende lichtkleuren. Onze LED panelen verbruiken zeer weinig stroom in vergelijking met traditionele verlichting. Daarnaast gaan de panelen erg lang mee, namelijk wel 50.000 branduren. Ter vergelijking: een conventionele TL buis gaat 10.000 branduren mee. Je zult dus veel energie en geld besparen wanneer je je oude verlichting vervangt door LED panelen. Logischerwijs is de aanschafwaarde van een LED paneel hoger dan die van ouderwetse verlichting, maar door de energiebesparing en de lage onderhouds- en vervangingskosten zal je dit snel weer terug verdienen en alleen nog maar geld besparen. Datzelfde geldt voor onze led spots enled strips

Voor- en nadelen van LED panelen

✓  Modern design
  Geschikt voor kantoren
  Zeer laag energieverbruik
  Lange levensduur
  Verkrijgbaar in diverse lichtkleuren
  High Lumen variant verkrijgbaar
  Eenvoudige installatie

X  Niet standaard geleverd met dimbare driver (wél bij te bestellen)

Onze klanten zijn tevreden

“Snel geleverd en goede verpakking, erg tevreden met dit paneel.” - René

Is een LED paneel dimbaar?

Ja, het is mogelijk om de meeste LED panelen te dimmen. Het is alleen niet mogelijk om back-lit panelen te dimmen. Onze LED panelen worden standaard met een niet- dimbare driver geleverd, maar het is mogelijk om te kiezen voor een dimbare driver. Wij verkopen verschillende soorten dimbare drivers. Hieronder leggen we de verschillende opties uit. Let op: welke dimbare drivers kunnen worden gebruikt bij de verschillende panelen verschilt. Op de productpagina’s van de panelen wordt duidelijk uit welke drivers je kan kiezen.

Dimbare driver

Wanneer je kiest voor deze driver kan je het paneel verbinden aan een 1-10v dimmer. Dit is een wand dimmer met draaiknop.

4- zone driver 

Wanneer je kiest voor de draadloze 4-zone driver + voeding, kan je de panelen draadloos bedienen met een afstandsbediening, wandbediening of met je smartphone. Om de panelen met je smartphone te bedienen heb je een wifi-module nodig. 

Verschillende afmetingen LED panelen

Onze LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen. Wij verkopen zowel vierkante als rechthoekige LED panelen. Welk paneel het meest geschikt is, is afhankelijk van de afmetingen van het systeemplafond waarin deze eventueel geplaatst moeten worden. Ben je niet afhankelijk van de afmetingen van een systeemplafond? Dan kan je aan de hand van je eigen smaak en wens de juiste keuze maken. Onze panelen zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

 

Verschillende soorten LED Panelen

Wij bieden veel soorten LED panelen aan in ons assortiment. Hieronder leggen we je kort uit wat de verschillende soorten panelen inhouden.

 

Standaard Lumen Panelen
Dit paneel wordt in bijna alle verschillende maten aangeboden. Ze zijn behoorlijk laag in verbruik en zeer laag in prijs. Extra kostenbesparend dus! De standaard panelen gaan meer dan 50.000 branduren mee en produceren tussen de 70 en 80 Lumen per Watt. De standaard panelen zijn allemaal voorzien van een zilveren frame en hebben de optie om te dimmen.

High Lumen panelen
Deze panelen worden aangeboden in de volgende formaten: 60x60, 62x62 & 30x120. De High Lumen panelen produceren een nog hoger aantal (125) Lumen per Watt, in vergelijking met de standaard lumen panelen. De high lumen panelen hebben een witte of zilveren omranding. Daarnaast gaan de panelen tot wel 50.000 branduren mee en hebben ze ook nog eens de optie om te dimmen.

High Lumen V2 panelen
De high lumen 2.0 panelen zijn voorzien van een nog hogere aantal Lumen per Watt, namelijk 125 LM/W. Daardoor hebben deze panelen de grootste lichtopbrengst in vergelijking met de andere aangeboden panelen. Daarbij gebruiken ze ook nog eens minder energie, wat veel kosten bespaard. De high lumen versie 2.0 panelen zijn allemaal voorzien van een witte rand. De panelen zijn te verkrijgen in de volgende formaten: 60x60, 62x62, 30x120 & 60x120 en hebben allemaal de optie om te dimmen. Dit paneel komt in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek, je kunt hier dus subsidie voor aanvragen.

Back-lit panelen
Onze Back-lit panelen zijn licht in gewicht en zeer laag in verbruik. Dit heeft ermee te maken dat de LED chips aan de achterkant van het paneel zijn geplaatst en er geen diffuser nodig is. Hierdoor ontstaat er een efficiënte lichtstroom, omdat er minder lichtstroom verloren raakt. Deze panelen zijn alleen verkrijgbaar in 4000K (helder wit) en produceren 4000 Lumen. De Back-lit panelen hebben een witte omranding.

UGR19 panelen
De UGR19 panelen zijn geschikt voor kantoorruimtes. De panelen hebben namelijk een UGR waarde van 19 of lager. Hierdoor is het paneel vrij van verblinding. Dit paneel wordt aangeboden in alle lichtkleuren en in een formaat van 60x60, 62x62 en 30x120. De UGR panelen produceren tussen de 100 en 120 Lumen per Watt. Daarnaast kan er ook nog voor worden gekozen om de panelen te dimmen.

Afmeting panelen

Standaard Paneel

High Lumen Paneel

High Lumen 2.0 Paneel

Back-Lit Paneel

UGR19 Paneel

RGB+CCT Paneel

30x30

-

-

4.5m²

-

-

4m²

30x60

4m²

-

-

-

-

4m²

60x60

6m²

8.3m²

8.25m²

8m²

8.3m²

6m²

30x120

6m²

8.3m²

8.25m²

8m²

8.3m²

6m²

60x120

-

14.4m²

15m²

-

-

10m²

 

Toepassing LED paneel

Een LED paneel kan worden gebruikt in veel verschillende ruimtes. Vaak worden LED panelen gebruikt in kantoorruimtes. Vooral de panelen in de lichtkleur 4000K worden hier vaak gebruikt. Ook thuis kunnen panelen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan gebruik in dekeuken of garage. Met name panelen met kleinere afmetingen worden vaak in huis gebruikt.  

Verschillende kleurtemperaturen

De LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, namelijk warm wit (3000K), helder wit (4000K) en koud wit (6000K). Warm witte panelen worden vaak gebruikt wanneer een gezellige sfeer gewenst is. Vaak worden deze panelen daarom thuis gebruikt of in andere ruimtes waar een gezellige en huiselijke sfeer gewenst is. Helder witte panelen worden vaak gebruikt in kantoren. Deze lichtkleur zorgt namelijk voor een goed concentratievermogen van werknemers. De kleur koud wit is een koelere en ietwat ongezellige lichtkleur. Wel zorgt het voor een sterke en heldere verlichting van een ruimte. Deze lichtkleur komt het meest in de buurt van daglicht. Deze kleurtemperatuur wordt dan ook vaak toegepast in ruimtes waar goed zicht van belang is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laboratoria en medische ruimtes. Onderaan deze pagina vind je een video met uitleg over de verschillende kleurtemperaturen van LED panelen.

RGBWW / RGB+CCT LED panelen

Naast witte panelen bieden wijRGBWW (RGB+CCT) LED panelen aan. Met deze panelen kan je alle lichtkleuren wit instellen (van koud wit tot warm wit) én het is mogelijk om alle kleuren in te stellen. Met deze panelen zijn alle opties dus mogelijk. Wanneer je deze panelen gebruikt zorgt dit voor een moderne uitstraling van de ruimte. Ook kan de sfeer op ieder moment bepaald en aangepast worden. 

URG19 LED panelen

URG19 LED panelen zijn het meest geschikt om te gebruiken op kantoren. Deze panelen zijn beschikbaar in de lichtkleur helder wit (4000K). Deze lichtkleur zorgt er voor dat werknemers zich goed kunnen concentreren. Daarnaast zullen deze panelen geen verblinding veroorzaken. Er is geen lichthinder en ook dit is van positieve invloed op het concentratievermogen en de productiviteit van werknemers. 

Hoeveel m2 verlicht een soort LED paneel?

Afmeting panelen

Standaard Paneel

High Lumen Paneel

High Lumen 2.0 Paneel

Back-lit Paneel

UGR19 Paneel

RGB+CCT Paneel

30x30

-

-

4.5m²

-

-

4m²

30x60

4m²

-

-

-

-

4m²

60x60

6m²

8.3m²

8.25m²

8m²

8.3m²

6m²

30x120

6m²

8.3m²

8.25m²

8m²

8.3m²

6m²

60x120

-

14.4m²

15m²

-

-

10m²

 

Montage van een LED paneel

Een LED paneel is op verschillende manieren te monteren. Wat het meest gedaan wordt is het plaatsen van LED panelen in een systeemplafond. Echter heeft natuurlijk niet iedereen een systeemplafond. Wij bieden daarom ook andere mogelijkheden om je LED paneel te bevestigen aan het plafond of aan de muur. Het is mogelijk om je LED paneel te monteren met behulp van een opbouwframe of een ophangset. We leggen hieronder uit wat de verschillende opties inhouden en hoe je de panelen eenvoudig kunt installeren.

Optie 1: Systeemplafond

Wanneer je de LED panelen gaat monteren in een systeemplafond is de eerste stap het koppelen van de LED driver aan een netsnoer. Dit kan je doen met WAGO klemmen. Daarna kan je het snoer aansluiten op het stopcontact. Je kan nu de driver in het paneel pluggen. Let op de pijltjes en draai deze goed vast.

Optie 2: Opbouwframe

Het opbouwframe bestaat uit vier onderdelen. Schroef als eerste de twee zijkanten van het frame vast aan het plafond. Daarna kan je één van de andere twee onderdelen vastschroeven. Schuif nu het paneel in het opbouwframe. Wanneer je dit gedaan hebt kan je het laatste onderdeel vastschroeven. Bij montage aan het plafond gebruik je de lange schroeven en de groen plugjes. 

Optie 3: LED paneel ophangset

Wanneer je je LED paneel op wil hangen heb je een staalkabel set nodig. Als eerste is het belangrijk dat je de kabels aanpast naar de gewenste lengte. Dit kan je doen door de schroef van het buisje los te draaien. Je kan de kabel er dan doorheen trekken zover als nodig is. Vervolgens schroef je de vier ophang driehoekjes vast aan het LED paneel. Je kan de kabels hier aan vast maken. Het stuk kabel dat aan de zijkant hangt kan je afknippen. Boor vervolgens de schroeven in je plafond en draai de kabels vast aan de schroeven.
 

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit en wil je meer informatie over ledpanelen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn te bereiken via WhatsApp, chat, e-mail en telefoon. Bekijk ook onze handige video's:

LED panelen in verschillende kleurtemperaturen 

Hoe sluit je een LED paneel aan?

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta