Menu
EUR

Waterdichte LED Strips

Het gebruik van LED strips is een veelvoorkomende manier om een ruimte in een mum van tijd volledig van kleur te kunnen voorzien. Zo worden LED strips vaak gebruikt in restaurants, woonkamers, gangen, en bij waterdichte varianten worden de waterdichte LED strips vaak gebruikt voor buiten (voor het bijvoorbeeld verlichten van een zwembad). Wil je graag een LED strip aanschaffen, kijk dan vooral bij LED24!

Wat zijn waterdichte LED strips?

Een waterdichte LED strip is een lichtsnoer met gesoldeerde LED lampjes. Een waterdichte strip heeft een beschermingswaarde van IP68. Dit betekent dat de strip tegen regen kan en zelfs onder water geplaatst kan worden. Waterdichte LED strips met deze beschermingswaarde worden dan ook vaak gebruikt in aquariums en tuinen. Ook worden de waterdichte LED strips vaak gebruikt in vochtige ruimtes. Waterdichte LED strips worden meestal gebruikt als decoratieve verlichting, maar kunnen ook functioneel zijn (bijvoorbeeld als werkverlichting). Je kan ook kiezen voor een 220V LED strip. Deze strip heeft een beschermingswaarde van IP67. Dit betekent dat de strip spatwaterdicht is. De strip kan buiten worden gebruikt maar niet onder water. Onze waterdichte LED strips zijn verkrijgbaar in de lichtkleuren warm wit, helder wit, koud wit, RGB, RGBW en RGB+CCT.

Voordelen waterdichte LED strips

Onze klanten zijn tevreden

“Duidelijke website, goed aangegeven wat waterdicht is. Zit boven het aquarium. Vlot geleverd, prima verpakt! Dik tevreden.” - Kees Hoogendoorn

Waterdichte LED strips vermogen

Je hebt de keuze uit een 12V strip en een 24V strip. Wil je meerdere waterdichte LED strips aan elkaar koppelen? Dan raden wij 24V waterdichte LED strips aan. Met een 24V LED strip is het ook mogelijk om langere kabels te gebruiken omdat er een grotere afstand kan worden overbrugd. Naast de 12V en 24V LED strips, verkopen wij ook 220V LED strips helder wit. Het voordeel hiervan is dat ze direct kunnen worden aangesloten op de stroom, zonder de tussenkomst van een voedingsadapter. Een 220V LED Strip kan ook een grotere afstand overbruggen. Er wordt een aansluitstekker meegeleverd.

Benodigdheden waterdichte LED strips

Om de LED strip waterdicht te kunnen gebruiken heb je verschillende producten nodig. Deze kan je kiezen bij het bestellen. Ook wordt op de productpagina's precies aangegeven welke accessoires geschikt zijn. Ga je de strip gebruiken om een andere strip te verlengen, dan heb je deze producten niet nodig. We leggen hieronder uit welke producten je kan kiezen en waar je deze voor nodig hebt.

Controller

Om de LED strip te kunnen bedienen heb je een controller nodig. De controller komt dan in verbinding te staan met de afstandsbediening. De controllers die wij verkopen zijn RF (radiografische) controllers. Het is niet nodig om de afstandsbediening hierop te richten. De controller hoeft dus niet in het zicht worden geplaatst.

Voedingsadapter

Om de waterdichte LED strips aan te sluiten op de stroom heb je een voedingsadapter nodig. Een LED strip werkt namelijk op 12V of op 24V. De stroom uit het stopcontact (230V) moet dus worden omgezet. Hier zorgt de voedingsadapter voor. Het is mogelijk om een waterdichte voedingsadapter te kiezen.

Bediening

Je kunt de waterdichte LED strips op verschillende manieren bedienen. Als eerste kun je kiezen voor een afstandsbediening. De functies zijn afhankelijk van het type waterdichte LED strips (RGB, RGBW of RGB+CCT). Ook kan je kiezen voor een LED dimmer touch. Dit is een wandbedieningspaneel met dezelfde functies als de afstandsbediening. De laatste optie is een Wi-Fi module. Wanneer je deze wifi module gebruikt is het mogelijk om de strip met je smartphone te bedienen.

Advies LED strip waterdicht

Heb je hulp of advies nodig over onze waterdichte LED strips? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via WhatsApp, chat, e-mail of telefoon.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!