Menu
EUR

Noodverlichting

Bekijk hier ons assortiment aan LED noodverlichting! Lees meer

LED noodverlichting is onmisbaar in elk gebouw. Denk aan kantoorgebouwen, scholen, horeca en winkelcentra. Sterker nog, volgens de ARBO wetgeving is het voor gebouwen verplicht om adequate noodverlichting te hebben hangen aan het plafond. Bij gevallen zoals stroomuitval of noodsituaties staat veiligheid voorop en is het belangrijk dat iedereen in het gebouw de route naar de uitgang weet te vinden. Met onze LED noodverlichting zet je de veiligheid van jouw gebouw voorop.

Hoe werkt LED noodverlichting?

Bij LED noodverlichting zijn er twee verschillende voedingssystemen, namelijk centrale en decentrale noodverlichting. Bij een centrale noodverlichting zijn alle LED noodverlichtingen aangesloten op één energiebron in het gebouw. Wanneer de stroom uitvalt schakelt de centrale voedingskast over op noodstroomvoorziening. Bij decentrale noodverlichting is de lamp al voorzien van een eigen batterij. Een decentraal armatuur wordt aangesloten op de normale netspanning, maar schakelt in geval van nood over op zijn eigen noodbatterij. De noodbatterijen van onze LED noodverlichting kunnen 3 uur lang branden zonder stroom.

Voordelen van LED noodverlichting

Op LED24 bieden wij verschillende soorten LED noodverlichting. LED noodverlichting is erg zuinig en biedt vele voordelen. In vergelijking tot een TL noodverlichting bespaar je namelijk tot wel 75% energie. Ook is LED noodverlichting beter voor het milieu en kleiner van omvang. Ten slotte gaat een LED noodverlichting langer mee dan een TL verlichting, omdat de LED noodverlichting niet jaarlijks vervangen hoeft te worden. Wij raden jou dan ook aan om de huidige TL verlichting die je in het gebouw hebt hangen, te vervangen voor LED noodverlichting. 

Pictogram

Sommige LED noodverlichting armaturen worden geleverd met pictogram stickers. Deze stickers zijn bedoeld om de vluchtrichting aan te geven. Let hierbij wel op dat niet elk armatuur is voorzien van deze stickers en dat je bij sommige LED noodverlichtingen de pictogrammen erbij moet bestellen. Zorg er voor dat je de juiste pictogram voor de noodverlichting en dat deze elkaar niet tegenspreken. 

Het testen van de noodverlichting

Het is van essentieel belang om de LED noodverlichting te testen, voor het geval dat deze nodig zullen zijn. Per artikel verschilt de manier waarop je dit kunt testen. Bij de meeste LED noodverlichtingen heb je een autotest, die voorziet in diverse automatische testen van de conditie van de batterij, elektronica en lichtbron. Ook beschikken LED noodverlichtingen over over handmatige test functies. Hierbij dien je 5  seconden de knop aan de zijkant ingedrukt te houden. Ook het testen van de noodverlichting is door de Arbowet en het Bouwbesluit verplicht gesteld. Wij raden aan om dit elk jaar te doen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!