Menu
EUR
Creatief met LED strips: 8 Tips

Creatief met LED strips: 8 Tips

Door: LED24 Redactie Reacties: 0

LED strips zijn flexibele lichtsnoeren. Het is daarom mogelijk om ze op een creatieve manier op veel verschillende plekken in je huis te plaatsen. LED strips zorgen voor een luxe en moderne uitstraling van de ruimte waarin ze geplaatst worden. Zeker met een smart LED strip (ook wel WiFi LED strip genoemd) zijn de mogelijkheden eindeloos. Met deze LED strips is het namelijk mogelijk om alle kleuren licht in te stellen en op ieder gewenst moment weer te veranderen.

In deze blog leggen we meer uit over WiFi LED strips en onze geven we je 8 tips over hoe je LED strips op een creatieve manier kan gebruiken en zo je huis een nieuwe look kunt geven.

Wat is een smart LED strip?

Wanneer je je huis op een creatieve manier wilt verlichten, is een smart LED strip ideaal. Deze LED strips hebben namelijk eindeloze mogelijkheden. Maar wat is een smart LED strip precies? Met een smart LED strip is het mogelijk om de kleuren van de verlichting aan te passen, te dimmen, de kleurintensiteit te veranderen en om licht programma's te kiezen. Dit kan je doen via een afstandsbediening of wandbediening, maar ook via de WiFi met je smartphone. Er bestaan verschillende soorten WiFi LED strips, namelijk RGB, RGBW en RGBWW LED strips. Met de RGB LED strip kan je alle kleuren instellen. Met de RGBW LED strip alle kleuren én warm wit licht. Met de RGBWW LED strips zijn de mogelijkheden het grootst. Met deze strip kan je namelijk alle kleuren instellen én alle kleurtemperaturen van wit licht (koud wit - warm wit). Je kan de lichtkleuren op elk moment weer wijzigen. Dit heel eenvoudig via je smartphone. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een WiFi module.

Creatief met (smart) LED strips: tips

We zullen je nu een aantal tips geven om LED strips op een creatieve manier te gebruiken. Je kan hiervoor een smart LED strip gebruiken. Wil je geen gekleurd licht? Je kan dit natuurlijk ook doen met enkelkleurige strips in de lichtkleuren warm wit, helder wit of koud wit. De keuze is aan jou! Hieronder volgen onze 8 tips.

1. Koofverlichting

Heeft je huis een plafond met koof? Dan kan je LED strips gebruiken om deze mooi te verlichten. Je kan de strip plaatsen langs de vier randen van de koof. Wanneer de koof mooi bewerkt is met een kooflijst is het ook mogelijk om de LED strips in de inhammen van deze lijst te plaatsen. Zo valt je mooi gedecoreerde plafond nog meer op.

creatief led strips koofverlichting

2. Achter een spiegel

Wanneer je je LED strip achter een spiegel bevestigd zorgt dit voor een heel mooi lichteffect. Je kan dit doen bij de spiegel in de badkamer, maar ook achter bijvoorbeeld een mooie grote passpiegel. LED verlichting achter een spiegel zorgt voor een egale verspreiding van het licht. Schaduwen worden beperkt en wanneer je in de spiegel kijkt zie je er daardoor op je best uit. Ga je de strip in de badkamer plaatsen? Kies dan voor een waterdichte LED strip.

3. Kastverlichting

Het is mogelijk om kasten te verlichten met LED strips. Denk bijvoorbeeld aan je kledingkast. Je wilt natuurlijk je kleding goed kunnen zien en daarom is het handig (en mooi) om verlichting in je kast aan te brengen. Je kan dit doen door LED strips langs de randen van planken of in vakjes in je kast te plaatsen. Zo verlicht je je kleding mooi en het ziet er ook nog eens heel strak en modern uit. Wanneer je het vooral belangrijk vind om je kleding goed te kunnen zien raden wij aan om gebruik te maken van een LED strip in de kleur helder wit. Naast de kledingkast zijn ook boekenkasten en ladekasten zeer geschikt voor het gebruiken van LED strips.

4. In de keuken

Wanneer je een LED strip in de keuken onder de aanrechtkastjes boven het aanrecht plaatst zorgt dit niet alleen voor een mooi lichteffect, maar ook voor beter zicht bij het koken. Het licht is direct boven het aanrecht en wordt egaal verspreid. Je hebt daardoor minder last van schaduwen. Voor goed zicht raden wij de lichtkleur helder wit aan. Wil je echter ook warm wit licht en misschien wel verschillende kleuren instellen voor wanneer je niet aan het koken bent? Dan raden wij aan om voor een RGBWW LED strip te gaan zodat je de keuze hebt uit alle kleuren licht.

creatief led strips keuken

5. Aan de muur

LED strips tegen de muur zorgen voor een moderne uitstraling van de ruimte waarin ze geplaatst worden. Het is mogelijk om de LED strips boven aan de muur (dus tegen het plafond) te plaatsen of om ze juist onderaan de muur (dus tegen de grond) te plaatsen. Ook is het mogelijk om LED strips op een creatieve manier op andere plekken op de muur te plaatsen. Dit kan je bijvoorbeeld ook schuin doen. We raden aan om gebruik te maken van een LED strip profiel zodat de individuele LEDjes op de strip minder zichtbaar zijn en zodat het licht minder fel is.

6. Achter een beeldscherm

Je kunt LED strips achter het beeldscherm van bijvoorbeeld je computer of televisie bevestigen. Dit geeft natuurlijk een heel mooi licht effect, maar daarnaast is het ook beter voor je ogen wanneer de achtergrond van je scherm verlicht is. Het licht compenseert de helderheid van je scherm waardoor het rustiger is voor je ogen.

7. Onder een bank of bed

Je kunt de LED strip onder je bank of bed plakken. Je ziet de strip dan niet maar wanneer je hem aan zet zie je het licht onder je bank of bed vandaan komen. Voor een gezellige sfeer raden wij de lichtkleur warm wit aan. Ook kan je kiezen voor een gekleurde smart LED strip.

led strip bed

8. Buiten

De laatste tip is om LED strips buiten in je tuin te gebruiken. De mogelijkheden in je tuin zijn eindeloos. Een aantal ideeën zijn:

  • Verlichting van de randen van je terras
  • Verlichting langs paden
  • Verlichting onder de dakrand
  • Verlichting langs ramen en deuren
  • Verlichting van opstapjes
  • Verlichting rond een vijver

Extra tip: ben je van plan om je LED strip in het zicht te plaatsen? Maak dan bij voorkeur gebruik van een LED strip profiel. Hierdoor wordt het licht van de strip egaal verspreid, is het licht minder fel en zie je de individuele LED lampjes op de strip minder (of niet meer) zitten. LED strip profielen zijn zowel voor binnen als buiten geschikt.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!