Menu
EUR
Kleurtemperatuur LED Verlichting

Kleurtemperatuur LED Verlichting

Door: LED24 redactie Reacties: 0

Wat is Kelvin?

De kleurtemperatuur, ook wel lichtkleur genoemd, van LED verlichting wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer de kleur van het licht is. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur van het licht is. In ons assortiment hebben wij LED producten met verschillende kleurtemperaturen, van 2200K tot 6500K. In de afbeelding hieronder zie je een overzicht van de verschillende kleurtemperaturen. De lichtkleuren zijn in te delen in warm wit, helder wit en koud wit.

Welke kleurtemperatuur LED verlichting moet ik kiezen?

Welke lichtkleur je kiest is afhankelijk van het doel van de verlichting en de ruimte waarin de verlichting wordt geplaatst. Hieronder vind je een uitleg van de verschillende kleurtemperaturen en de toepassingsmogelijkheden er van.

Warm wit (2200K - 3000K)

Warm witte LED verlichting geeft sfeervol licht. Het is een lichtkleur met een gele/oranje gloed. Hierdoor wordt deze lichtkleur als warm, sfeervol en gezellig ervaren. Deze lichtkleur wordt daarom veel gebruikt in woonkamers en slaapkamers. Ook in restaurants, cafés, hotels en winkels wordt deze lichtkleur vaak toegepast. 2200K is de meest warme lichtkleur en komt in de buurt van kaarslicht. Deze lichtkleur wordt ook wel ‘flame white’ genoemd. 2700K is de meest gebruikte lichtkleur binnenshuis en komt het meest overeen met de lichtkleur van een gloei- of halogeenlamp. Deze kleurtemperatuur wordt ook wel ‘extra warm wit’ genoemd. Met ‘warm wit’ bedoelen we 3000K. Ook deze lichtkleur wordt vaak gebruikt in ruimtes waar een gezellige sfeer gewenst is.

Helder wit (4000K)

Helder wit licht is iets minder warm en komt het meest in de buurt van natuurlijk daglicht. Deze lichtkleur is geschikt wanneer je iets beter zicht nodig hebt. Helder wit licht wordt vaak gebruikt in keukens omdat het handig is om tijdens het koken goed te kunnen zien. Ook in badkamers, en dan met name bij de spiegel, wordt deze lichtkleur vaak gebruikt. Het is een minder gezellige lichtkleur en daarom raden wij deze lichtkleur niet aan voor bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer. Ga je de verlichting gebruiken voor een kantoor? Dan is helder wit de meest geschikte lichtkleur. Het is namelijk gebleken dat werknemers zich goed kunnen concentreren wanneer deze lichtkleur wordt toegepast op het kantoor. De productiviteit van werknemers zal dus omhoog gaan.

Koud wit (6000K)

Koud wit is de meest sterke en heldere lichtkleur. Het licht heeft een blauwe gloed en wordt daardoor vaak als kil en ongezellig ervaren. Deze verlichting wordt daarom ook eigenlijk alleen gebruikt in ruimtes waar goed zicht erg belangrijk is. Heb je bijvoorbeeld een garage waarin je veel (precies) werk doet? Dan is deze lichtkleur erg geschikt. Ook in laboratoria, ziekenhuizen en bijvoorbeeld tekenkamers wordt deze kleurtemperatuur vaak toegepast.

Kleurtemperaturen LED verlichting

Bijna al onze LED producten zijn verkrijgbaar in alle kleurtemperaturen zodat je altijd de juiste keuze kunt maken voor het doel van de verlichting. Kies bijvoorbeeld voor onze LED strips, LED spots, LED panelen, LED TL buizen of LED lampen.

Kan je de kleurtemperatuur van LED verlichting ook aanpassen?

Ja dat is mogelijk. Wanneer je op ieder moment van lichtkleur wilt kunnen veranderen dan kan je kiezen voor onze RGBWW (ook wel RGB+CCT genoemd) producten. Met deze verlichting is het mogelijk om alle kleuren, zoals rood, groen, paars en oranje in te stellen. Daarnaast is het mogelijk om alle kleurtemperaturen wit in te stellen van 2200K tot 6500K. Zo heeft je LED verlichting op ieder moment de juiste kleurtemperatuur.

 
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!