Menu
EUR
LED Keukenverlichting

LED Keukenverlichting

Door: LED24 redactie Reacties: 0

LED Keukenverlichting Onderbouw & Plafond

De verlichting van je keuken is iets waar je van te voren goed over na moet denken. In de keuken is het belangrijk dat je alles goed ziet tijdens het koken, maar tegelijkertijd wil je misschien ook een strakke, moderne of sfeervolle uitstraling. Ga je enkel voor verlichting aan het plafond? Of kies je ook voor onderbouw verlichting? En welke lichtkleur is het meest geschikt? In deze blog leggen we je alles uit over LED keukenverlichting, zodat je precies weet welke verlichting voor jouw keuken het meest geschikt is en je gemakkelijk de juiste keuze kunt maken.

Onderbouw LED verlichting keuken dimbaar

Bij het verlichten van je keuken denk je waarschijnlijk als eerste aan verlichting aan het plafond. Waar je misschien nog niet aan gedacht hebt, is LED onderbouw keukenverlichting. Dit betekent dat je verlichting plaatst onder de bovenste keukenkastjes. Door dit te doen kan je het aanrecht goed verlichten en heb je perfect zicht tijdens het koken. Het licht is dan namelijk fel genoeg en je hebt geen last van vervelende schaduwen. Onze LED strips zijn ideaal om te gebruiken als onderbouw keukenverlichting. Hiermee kan je namelijk het hele aanrecht verlichten. Je bevestigd de strip eenvoudig aan de onderkant van de keukenkastjes met behulp van de plakstrip. Ook is het mogelijk om een LED strip te plaatsen onder planken aan de muur. Het is mogelijk om de strips te dimmen, zodat je tijdens het koken gebruik kan maken van fel licht. Wanneer je klaar bent dim je de verlichting zodat je keuken sfeervol verlicht is.

LED keukenverlichting plafond

Natuurlijk plaats je in de keuken ook verlichting aan het plafond. Ideaal zijn onze LED inbouwspots. Door hier gebruik van te maken geef je je keuken een zeer moderne en strakke uitstraling. Ook onze gewone LED spots zijn ideaal om te gebruiken in de keuken. Je kunt de spots precies richten zoals jij het wilt. Wil je mooi egaal verspreid licht? Kies dan voor LED downlights. Het is mogelijk om inbouwspots, spots en downlights te dimmen.

LED verlichting keuken: de juiste lichtkleur

Wanneer je LED verlichting aanschaft voor de keuken is het belangrijk om de juiste kleurtemperatuur te kiezen. Welke lichtkleur je nodig hebt is afhankelijk van het doel van de verlichting. Wanneer het doel is om goed zicht te hebben (bijvoorbeeld voor tijdens het koken) dan raden wij de lichtkleur ‘helder wit (4000K)’ aan. Vind je een warme, gezellige sfeer belangrijk, dan kan je beter kiezen voor ‘warm wit (3000K).

Wil je de lichtkleur op elk moment naar wens kunnen aanpassen? Kies dan voor onze RGB+CCT verlichting. Hiermee kan je alle kleurtemperaturen instellen en daarnaast is het mogelijk om voor gekleurd licht te kiezen. Dit kan zorgen voor een erg mooi modern effect in je keuken. Kies bijvoorbeeld voor paars, groen of oranje licht. Je kunt het aanpassen op elk moment!

Waar nog meer op letten?

Wanneer je de verlichting plaatst op een plek waar het in aanraking kan komen met water of stoom is het belangrijk dat de verlichting hier tegen kan. In hoeverre de verlichting wordt beschermd tegen water of vocht wordt aangegeven met een IP-waarde. Wij raden aan om voor deze plekken in de keuken verlichting te gebruiken met een waarde van minimaal IP65.

Voordelen van LED als keukenverlichting

LED verlichting in de keuken heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele keukenverlichting. LED verlichting verbruikt namelijk veel minder stroom en hoeft minder vaak vervangen te worden. Je bent dus niet alleen duurzaam bezig maar kunt ook nog eens veel geld besparen! De eenmalige investering in LED is snel weer terugverdiend.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!