Menu
EUR
LED Strip aansluiten: onderdelen

LED Strip aansluiten: onderdelen

Door: LED24 redactie Reacties: 0

Wat heb je nodig voor het aansluiten van een LED Strip?

Als eerste heb je natuurlijk de LED strip zelf nodig. Dit kan een 12V, 24V of een 220V witte led strip zijn. De 220V LED strip kan direct op het stopcontact worden aangesloten. Hier heb je dus geen extra onderdelen voor nodig.

Voedingsadapter

De 12V en 24V LED strips moeten worden aangesloten op een voedingsadapter met hetzelfde voltage. Een 12V strip wordt dus aangesloten op een 12V voedingsadapter. De sterkte van de voedingsadapter (het aantal Ampère) hangt af van de lengte van de LED strip.

Controller/dimmer

Wanneer de LED strip niet bediend hoeft te worden (zoals bij de witte strip) zijn er geen extra onderdelen nodig. Wanneer deze gedimd moet worden is een dimmer vereist. RGB, RGBW en Dual White hebben een controller nodig om bediend te kunnen worden.

Controllers en dimmers zijn kastjes die tussen de LED strip en de voedingsadapter worden geplaatst. De controllers/dimmers zorgen ervoor dat de strip te bedienen is. Er zijn verschillende soorten beschikbaar die het mogelijk maken om de LED strip met een afstandsbediening of smartphone te bedienen.

Bij het kiezen van de bediening voor je verlichting moet rekening worden gehouden met de zichtbaarheid van de ontvanger. Een IR afstandsbediening moet worden gericht op de controller omdat deze gebruik maakt van infrarood. Bij de RF afstandsbediening hoeft dit niet. Ten slotte is er voor bediening via je telefoon een WiFi verbinding nodig.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!