Menu
EUR
Minimaal energielabel C voor bedrijven vanaf 2023

Minimaal energielabel C voor bedrijven vanaf 2023

Door: LED24 redactie Reacties: 0

Op welke manier bent u al bezig met het verduurzamen van uw onderneming? HR++ isolatieglas laten zetten, zonnepanelen op het dak of aan de buitenzijde van het kantoor en is afval scheiden ook al de normaalste zaak van de wereld? U bent goed bezig! En dat komt mooi uit, want vanaf 1 januari 2023 gelden er duurzaamheidsregels voor kantoor- en bedrijfspanden. De rijksoverheid heeft bepaald: vanaf dan moet elke onderneming met een kantoorruimte of ander bedrijfsgebouw minimaal het energielabel C hebben. Voldoet uw zaak op dat moment niet aan de eisen? Dan mag u het niet meer als werkplek gebruiken.

 

Wat is uw huidige energielabel?

Het wordt ons dus weliswaar opgelegd, maar natuurlijk met het doel om op grote schaal groener en minder milieubelastend te worden. Het kan een flinke klus zijn wanneer u het label op zou krikken van een magere F naar de gewenste C – en het liefst nog hoger. We willen dus eerst weten wat de status nu is. Heeft u al eens een energielabel aangevraagd? Dan kunt u deze checken op de website van EP-Online. Heeft u nog geen label? Dan kunt u hier heel gemakkelijk aankomen door uw pand te laten beoordelen door een erkende energieadviseur. Geeft deze het verlossende woord en wordt uw onderneming als ‘energiezuinig’ bestempeld? Dan wordt u zo geregistreerd en wordt uw pand afgemeld.

 

Maar als u toch binnen de gevreesde D-G-sectie valt, dan is het aan u de taak om hier een mooie C van te maken vóór 2023. Het zou natuurlijk onnodig zonde zijn wanneer uw onderneming hieronder zou leiden. Gelukkig betekent verduurzamen ook besparen! Het kan een flinke kostenpost zijn om het hele bedrijf om te gooien en groen verder te gaan, maar hiermee investeert u wel in de toekomst. Zowel die van uw bedrijf als die van de wereld eromheen. Uiteindelijk verdient deze investering zich weer terug en bent u degene die het laatste lacht.

 

Financiële hulp bij verduurzaming

Goed om te weten, is dat er tegenwoordig ook veel mooie, financiële regelingen zijn die uw onderneming dat extra groene duwtje in de rug kunnen geven. Kijk bijvoorbeeld op de website van rijksoverheid voor meer informatie over zakelijk verduurzamen. We doen het niet alleen! En ook wij willen u helpen om stapsgewijs over te gaan naar een duurzame bedrijfsvoering. Verlichting hebben we namelijk allemaal nodig en daarom zal ook uw bedrijf er vol mee zitten. Tijd dus om over te stappen op LED verlichting.

 

Energielabel C met behulp van LED verlichting

Nog even een korte uitleg waarom u óók voor het milieu kiest wanneer u voor LED gaat. Reguliere lichtproducten – denk aan gloei en hallogeen – zijn naast lichtbronnen ook ware warmtebronnen. De energie die dan door een pand raast, gaat voor het grootste gedeelte naar warmte in plaats van licht – 70/30. Daarom klopt het dat die energierekening nog weleens uit de bocht vliegt. Bij LED is juist andersom het geval en wordt er 70% omgezet in licht en 30% in warmte. Daarbij wordt LED ook niet veel warmer dan 45 graden Celsius en is het een veilige manier van verlichten. U gebruikt uw energie precies waar het voor opgewekt is en dus gaat het letterlijk en figuurlijk niet in rook op. Overstappen op LED kan u al gauw zo’n 80% op de gehele energierekening schelen. Want laten we eerlijk zijn: het uiteindelijke kostenplaatje is ook niet geheel onbelangrijk. Een gevalletje van win-win noemen we dat!

 

Ons duurzame LED verlichtingsassortiment

We hebben een mooi, uitgebreid assortiment aan LED verlichting op onze site. Neem dus gerust een kijkje. Verlicht uw kantoorruimte(s) bijvoorbeeld met LED panelen – vierkante verlichting die u in een systeemplafond kunt monteren of heel gemakkelijk op het 'gewone' plafond kunt bevestigen. Door het indirecte, maar heldere licht, creëert u een mooi verspreid lichtbaken wat zorgt voor een rustige sfeer. Heeft u loodsen of magazijnen die u wilt verlichten? Denk dan bijvoorbeeld aan onze LED high bay’s. Met een enorm lichtbereik doen zij hun werk als de beste, zelfs vanaf een hoogte van zes meter. Wanneer het werk soms buiten plaatsvindt, komen de LED bouwlampen goed van pas. Kies bijvoorbeeld voor de draadloze breedstraler op batterijen om ’s avonds een groot terrein te verlichten. En natuurlijk hebben we nog veel meer. Kijk rustig rond en zet úw eerste stap voor een hoger energielabel.

 

Samen verlichten we de wereld groen!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!