Menu
EUR

LED Strip Aansluitmateriaal

LED strips verlengen of wellicht een kabel gebruiken om zo min mogelijk apparatuur in je gezichtsveld te hebben? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt voor het aansluiten van je LED strips. Lees meer

Wat heb je allemaal nodig om led strips aan te sluiten?

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt voor het aansluiten van LED strips. We hebben verschillende soorten LED strip aansluitmateriaal. Zo vind je hier o.a. controllers, connectors, verlengkabels, splitter kabels, DC stekkers, soldeerbouten en WAGO lasklemmen. Let altijd goed op de productspecificaties van het aansluitmateriaal. Verschillende soorten LED strips (wit, RGB, RGBW, RGBWW) hebben namelijk andere soorten aansluitmateriaal nodig. Hieronder leggen we uit waar je de verschillende soorten aansluitmateriaal voor kunt gebruiken om je te helpen bij de aanschaf ervan. 

Bekijk hier onze uitgebreide uitleg over alle onderdelen voor het aansluiten van LED strips


De voordelen van ons aanbod van ledstrip aansluitmaterialen

 Handige instructievideos bij alle producten
  Van click connectors tot soldeersets
  Voor alle soorten ledstrips het juste materiaal
  De beste tools en bijbehorende gereedschappen onder 1 dak
  5 jaar garantie


Onze klanten zijn tevreden

“Van a tot z , jullie hebben echt alles!” - Margriet


LED strip controller

Een LED strip controller heb je nodig om de strip te kunnen bedienen. De controller staat in verbinding met de afstandsbediening. Ook is het mogelijk de verlichting te bedienen door middel van wandbediening. Wil je je LED strip bedienen met je smartphone? Dan heb je ook nog een WiFi-module nodig. 

LED strip connector

Ga je je LED strip knippen? Dan heb je een connector nodig om de strip weer van stroom te voorzien. Ook wanneer je LED strips aan elkaar wilt koppelen heb je hier voor een connector nodig. Je hebt de mogelijkheid om te solderen of om gebruik te maken van een click connector. Gebruik je een click connector, dan is solderen niet meer nodig. Je hoeft de strip namelijk alleen maar in de connector te schuiven en vervolgens de connector dicht te klikken. Wij geven echter wel altijd de voorkeur aan solderen. Dit is namelijk een sterkere oplossing. Ga je solderen? Lees dan onze handleiding over solderen en bekijk de instructievideo in deze handleiding.

Let op: indien je de click connectors gebruikt voor een waterbestendige LED strip, is het nodig om eerst de beschermlaag op de koperen soldeerpunten te verwijderen. Als je dit niet doet dat past de strip namelijk niet in de connector. 


LED strip verlengkabels

LED strip verlengkabels kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Gebruik de verlengkabel bijvoorbeeld wanneer je 2 LED strips wat verder uit elkaar wilt plaatsen. Ook is het mogelijk om de LED strip verlengkabel te gebruiken om de kabel van de LED strip naar de controller te verlengen. Wil je voedingsadapters en stekkerdozen uit het zicht hebben? Ook dan is het ideaal om gebruik te maken van een LED strip verlengkabel.

Splitter kabels

Splitter kabels kan je gebruiken om bijvoorbeeld 3 LED strips aan te sluiten op 1 adapter, zonder te hoeven solderen. Je kan zo dus meerdere strips voeden met slechts één voedingsadapter.


Wil je graag advies bij het kiezen van het juiste LED strip aansluitmateriaal? Of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via WhatsApp, chat, e-mail of telefoon.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!