Menu
0
25Mar2020
Duurzaam wonen met LED verlichting

Duurzaam wonen met LED verlichting

Door: Ledstrip SpecialistReacties: 0

 

Klimaatverandering, duurzaamheid en milieubescherming zijn onderwerpen die steeds meer aandacht krijgen. De aarde warmt op en de zeespiegels stijgen. Dit is een grote bedreiging voor onze planeet. De voorspelling is namelijk dat we te maken zullen krijgen met meer natuurrampen zoals overstromingen, stormen, hittegolven en droogtes. Ook zal het leefgebied voor mens en dier verkleinen als gevolg van de stijgende zeespiegel. Volgens veel wetenschappers wordt dit alles veroorzaakt door de mens. Het is namelijk een gevolg van de uitstoot van broeikasgassen.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel dingen die door de mens gedaan kunnen worden om de klimaatverandering tegen te gaan. De CO2 uitstoot moet verminderd worden. De Nederlandse overheid neemt hiervoor al vele maatregelen. Maar wat kan je zelf doen? In deze blog gaan we het hebben over duurzaam wonen. Een belangrijke stap in de richting van duurzaam wonen is het overstappen op LED verlichting. Deze verlichting verbruikt namelijk veel minder energie dan andere soorten verlichting. In deze blog zullen we je alles uitleggen over het verduurzamen van je woning met LED verlichting en andere stappen die je kan nemen om je woning te verduurzamen.

Waarom duurzaam wonen met LED verlichting?

Waarom is LED verlichting dan zo duurzaam? Het bekendste voordeel waar veel mensen van op de hoogte zijn is dat LED verlichting erg energiezuinig is. Echter kent LED verlichting nog vele andere voordelen. We leggen hieronder alles duidelijk voor je uit.

LED verlichting is energiezuinig

Wanneer je je oude verlichting, zoals gloei- en halogeenlampen, gaat vervangen door LED verlichting, zul je enorm veel energie besparen. Dit is natuurlijk erg gunstig voor het milieu, maar ook zal je een hoop geld besparen. Om je een duidelijker beeld te geven: een LED lamp verbruikt gemiddeld 90% minder energie dan een gloeilamp en 85% minder energie dan een halogeenlamp. Dit komt doordat bij een LED lamp de energie veel efficiënter wordt gebruikt. Bij een gloeilamp gaat een groot deel van de energie verloren doordat het wordt omgezet in warmte in plaats van licht. Bij een LED lamp wordt juist bijna alle energie omgezet in licht, namelijk wel 95%. Een LED lamp produceert dus dezelfde hoeveelheid licht met veel minder energie.

LED lampen gaan erg lang mee

LED verlichting gaat langer mee dan traditionele verlichting. De lampen hoeven dus niet vaak vervangen te worden. Een langere levensduur zorgt voor minder CO2 uitstoot. Veel LED lampen gaan wel 50.000 branduren mee. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat gemiddeld 1000 branduren mee en een halogeenlamp 3500 branduren. De reden dat LED lampen zo veel langer meegaan dan bijvoorbeeld gloeilampen heeft ook weer te maken met de warmte. Doordat LED lampen bijna niet warm worden zullen ze niet doorbranden, zoals bij gloeilampen wel gebeurd. Daarnaast kunnen LED lampen ook beter tegen schokken en trillingen waardoor de lampen minder snel zullen breken. 

LED verlichting bevat geen giftige stoffen

In tegenstelling tot traditionele verlichting bevatten LED lampen geen giftige stoffen. Gloei- en halogeenlampen bevatten wel schadelijke stoffen zoals kwik. Wanneer een lamp die kwik bevat wordt weggegooid heeft dit schadelijke effecten voor het milieu. Ook is het schadelijk voor de gezondheid van mensen. LED lampen zijn elektronische chips waardoor deze schadelijke stoffen niet nodig zijn. Ook stralen LED lampen geen schadelijke straling uit, zoals UV en infrarood. Doordat de verlichting geen schadelijke stoffen bevat is het mogelijk om de lampen te recyclen. Wel 90% van de materialen die worden gebruikt voor een LED lamp kunnen worden gerecycled. 

Er zijn dus meerdere redenen waarom LED de meeste duurzame vorm van verlichting is. Wel is het natuurlijk alsnog belangrijk om goed op te letten dat je verlichting uit staat wanneer je het niet gebruikt. Ook al is het maar voor even, zet je verlichting uit wanneer je er niet bent om zoveel mogelijk energie te besparen en dus de eerste belangrijke stap te zetten in de richting van duurzaam wonen. 

Bekijk hier onze LED verlichting voor de woonkamer

Bekijk hier onze LED verlichting voor de slaapkamer

Bekijk hier onze LED verlichting voor de keuken

Bekijk hier onze LED verlichting voor de badkamer

Wat kan je nog meer doen om duurzamer te wonen?

Een belangrijke stap richting duurzaam wonen is het overstappen op LED verlichting, maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kan doen. We zetten hieronder een aantal belangrijke dingen die je kunt doen om duurzamer te gaan wonen op een rijtje:

  • Afval scheiden
  • Je huis goed isoleren 
  • De verwarming niet onnodig aanzetten
  • Elektrische apparaten niet onnodig aanzetten
  • Opladers die niet worden gebruikt niet in het stopcontact laten zitten
  • Overstappen op groene energie
  • Zelf energie opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen
  • Minder vlees eten (bij de productie komen veel broeikasgassen vrij)
  • De auto wat vaker laten staan

Wil je graag advies bij de overstap op LED verlichting? Onze klantenservice helpt je graag. Je kunt contact opnemen via whatsapp, e-mail of telefoon.

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
--> -->

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.