Menu
EUR
LED Tuinverlichting: Tips & Inspiratie

LED Tuinverlichting: Tips & Inspiratie

Door: LED24 Redactie Reacties: 0

LED Tuinverlichting

LED verlichting is heel goed te gebruiken in de tuin. Dit kan op veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan verlichting van je terras, verlichting van bomen en planten of aan het verlichten van je oprit of gevel. In de zomer is het ideaal wanneer je tot ‘s avonds laat nog in de tuin wilt zitten. In de winter kan je juist vanuit je woonkamer de verlichte tuin nog mooi zien. Je kan kiezen voor witte verlichting of voor RGB+CCT tuinverlichting. Hiermee kan je alle kleuren instellen en de verlichting op afstand, bijvoorbeeld vanuit je woonkamer, bedienen. In deze blog geven we je tips over de toepassingsmogelijkheden van LED tuinverlichting en waar je rekening mee dient te houden wanneer je de verlichting buiten gaat plaatsen.

Verschillende soorten LED tuinverlichting

Er zijn verschillende soorten LED verlichting die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan LED strips, LED schijnwerpers en LED buitenverlichting. Het is niet altijd even makkelijk om te bepalen welke verlichting je nodig hebt om bepaalde elementen van je tuin te verlichten en op welke plekken deze dan geplaatst kunnen worden. We geven je daarom een aantal tips over hoe je de LED verlichting op verschillende manieren kan gebruiken in je tuin.

LED strips in de tuin

Al onze LED strips zijn verkrijgbaar in een waterdichte variant. Deze strips zijn geschikt om in de tuin te gebruiken. De strips kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Je kan bijvoorbeeld mooi de randen van je terras verlichten, paden verlichten, een vijver verlichten, randen van je huis verlichten en noem het maar op. De mogelijkheden met LED strips zijn eindeloos. Onze waterdichte LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren. Zo hebben wij een waterdichte LED strip, verkrijgbaar in de lichtkleuren warm wit, helder wit en koud wit. Ook kan je kiezen voor een waterdichte RGB, RGBW of RGB+CCT LED strip.

Speciale LED tuinverlichting

LED tuinverlichting is speciaal ontworpen om in de tuin te gebruiken. Je hebt de keuze uit LED tuinspots en LED tuinlampen. Het zijn RGB+CCT lampen wat betekent dat alle kleuren kunnen worden gekozen én alle kleurtemperaturen van wit licht kunnen worden ingesteld. De LED tuinspot kan met een speciale pin eenvoudig in de grond worden bevestigd. Je kan de lamp richten zoals jij het wilt. Gebruik de lamp bijvoorbeeld om planten, bomen, je terras of andere mooie objecten in je tuin te verlichten. De LED tuinlamp is hiervoor ook uitermate geschikt. Het voordeel van de tuinlamp is dat deze lamp een zeer gespreid licht geeft. Tip: gebruik meerdere tuinlampen of tuinspots om planten vanuit verschillende richtingen te verlichten. Dit geeft een erg mooi effect van licht en schaduwen.

Je gevel verlichten met LED

Wil je graag de gevel van je huis (of een ander gebouw) verlichten? Een LED wallwasher is hier het ideale product voor. Dit is een LED TL buis bevestigd in een armatuur. Het is een RGB+CCT lamp dus alle lichtkleuren kunnen worden gekozen. De lamp geeft een zeer sterk licht waardoor het erg geschikt is voor het verlichten van gebouwen. Andere lampen die veel en sterk licht kunnen geven zijn onze LED schijnwerpers / bouwlampen. Ook deze verlichting kan worden gebruikt om een gevel te verlichten. Kies dan wel voor een hoger wattage. Ook zijn onze schijnwerpers ideaal om bijvoorbeeld grote bomen in de tuin of een oprit te verlichten.

Waar moet je op letten bij LED verlichting in de tuin?

Wanneer je LED verlichting buiten wilt gebruiken is het belangrijk om te letten op de IP-waarde van de verlichting. De IP-waarde geeft aan in hoeverre een lamp beschermd is tegen stof en vocht. De IP-waarde bepaalt op welke plek in de tuin je de verlichting kan plaatsen. Een lamp die wordt geplaatst onder een afdakje hoeft bijvoorbeeld niet dezelfde mate van bescherming te hebben als verlichting die zonder bescherming tegen water wordt geplaatst. We zullen hieronder kort uitleggen welke IP-waarde geschikt is voor welke plek in de tuin. Wil je meer weten? Lees dan ook deze blog over IP waardes.

LED verlichting in de tuin op een beschutte plek

Wanneer je de verlichting plaatst op een beschutte plek, zoals onder een afdakje, tegen een muur of onder de rand van een dak, hoeft de lamp niet volledig beschermd te zijn tegen water. In dit geval is een IP44 bescherming voldoende. IP44 betekent dat de verlichting spatwaterdicht is.

LED verlichting in de tuin op een niet beschutte plek

Wanneer je de verlichting op een niet beschutte plek in de tuin gaat plaatsen heeft de verlichting een beschermingswaarde van minimaal IP65 nodig. De verlichting is dan beschermd tegen waterstralen en zal dus niet kapot gaan wanneer het regent.

LED verlichting in een vijver

Wanneer je de verlichting onder water gaat plaatsen, zoals in een vijver of een aquarium, heeft het een beschermingswaarde van IP68 nodig. Dit betekent dat de verlichting volledig waterdicht is en dus geschikt is om onder water te gebruiken.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €82,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!